Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.12.2014.

14:09

Hrvati bi i ABA i domaću ligu

Košarkaški kubovi Cibona i Zadar žele da od sledeće sezone igraju domaće prvenstvo od početka, ali i da ostanu u ABA ligi, piše „Slobodna Dalmacija“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Isto kao Srbiji, i u Hrvatskoj se predstavnici u regionalnom takmičenju priključuju šampionatu u drugom delu, ali bi to moglo da se promeni.

Istina je da smo zajedno sa Zadrom poslali dopis Hrvatskom košarkaškom savezu u kojem tražimo da od sledeće sezone igramo A1 ligu od početka. HKS nam je odgovorio da bi takva mogućnost bila moguća samo ako bi i treći hrvatski predstavnik u regionalnoj ligi, Cedevita, na to pristao“, rekao je predsednik Cibone Aleksandar Petrović.

Petrović je istakao da je glavni razlog zašto Cibona želi da igra i domaće prvenstvo zato što igra jednu utakmicu nedeljno.

Budući da ne igramo u Evropi, želimo dve utakmice nedeljno. Imamo kvalitetne igrače i šteta je da igramo samo jednu utakmicu nedeljno. Cela liga bi profitirala, želimo da ona bude što jača i da igramo u Sinju, Splitu...“, naglasio je Petrović.

Direktor Zadra Branko Skroče je istakao da to što bi klub igrao domaće prvenstvo ne znači da se okreću leđa ABA ligi.

Ideja je krenula, videćemo šta će biti dalje i šta će Cedevita reći. Znam samo da nećemo biti ničiji taoci. Struka je procenila da je ovaj potez logičan jer bismo na taj način lakše ulazili u završnicu, a i liga bi svakako bila jača. Nema šanse da istupimo iz ABA lige, niti naša želja ima veze sa tim. Ne razumem i kako je nekome palo na pamet da izvlači takve konotacije, kada je dobro poznato da našu budućnost vidimo kroz regionalno takmičenje. Ova inicijativa ima za cilj da kroz domaći šampionat razigravamo mladi tim, kako bi ti igrači osetili teren i brže stasali. Naše ambicije u ABA ligi ostaju iste, želimo da i dalje budemo deo nje“, naglasio je Skroče.

Međutim, pošto je realno očekivati da Cedevita izbori učešće u nekom evropskom takmičenju, Petrović ističe da su šanse za realizaciju male.

Jednostavno nije realno očekivati da će Cedevita pristati. Oni već sada imaju dve utakmice nedeljno i teško da bi mogli da imaju i treću“, naglasio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve