Nova vest
Košarka

Petak, 06.06.2014.

12:42

DV: Radnički zavisi od šuta za tri

Trener Partizana Duško Vujošević nada dse a će njegova ekipa pobedom nad Radničkim u prvoj utakmici polufinala plej-ofa publici uzvratiti podršku.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Radnički je podizao formu. Iako je izgubio važnu utakmicu u borbi za treće mesto, ne možemo ga sagledavati kroz tu jednu utakmicu već kako treba. Dobro igraju u kontranapadima, zavise od šuta za tri poena i u velikoj meri zavise od raspoloženja Marka Marinovića", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana u subotu od 19 časova u hali Pionir igraju protiv Radničkog iz Kragujevca, prvu polufinalnu utakmicu plej-ofa Superlige Srbije.

"U Beograd dolaze rasterćeni, bez ikakvog imperativa, a protiv nas su uvek motivisani i 'igraju na krv i nož'. Ima svih uslova da se vidi dobra košarka i pozivam publiku koja voli dobru košarku da nas podrži, a mi ćemo se truditi da im uzvratimo pobedom", rekao je trener crno-belih.

Vujošević je kazao da se u javnosti pravi atmosfera da je plej-of više od igre i izrazio je nadu da to neće uticati na ishode utakmica.

On je posle novinarskog pitanja ocenio da su Partizan i Crvena zvezda favoriti u plej-ofu.

"Favoriti su Zvezda i Partizan, ali to ne znači da bilo koga čeka lak posao, uključujući i oslabljenu Megu. Tu ulogu favorita treba odbraniti. Uvek u sportu postoji faktor nepredvidivosti, ali ne bih voleo da se on ojača bilo čim sa strane, odnosno, nisam se lepo izrazio, da se taj faktor umanji bilo čime osim igre", dodao je on.

Trener aktuelnog šampiona rekao je da je trenutna zdravstvena situacija dobra, ali da po tom pitanju treba "dinamički posmatrati stvari".

U drugom polufinalu, u nedelju od 20 časova, igraju Crvena zvezda i Mega Vizura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve