Nova vest
Košarka

Petak, 16.05.2014.

15:43

Šiškauskas "Evroligaška legenda"

Bivši litvanski košarkaš Ramunas Šiškauskas dobiće u petak uveče posebno priznanje Evroligaška legenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šiškauskasu će priznanje biti uručeno na poluvremenu polufinalne utakmice završnog turnira Evrolige između njegovog bivšeg kluba CSKA i Makabija.

Litvanac je osvojio dve titule šampiona Evrope, a 2008. godine proglašen je za najkorisnijeg igrača takmičenja. U rodnoj zemlji igrao je za Lijetuvos Ritas, a nakon toga za Beneton Trevizo, Panatinaikos i CSKA.

„Velika je čast biti izabran za Evroligašku legendu. Zaista sam srećan što me smatraju velikim delom ovogh takmičenja među toliko klubova i igrača. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez mojih saigrača, trenera i klubova. Želim da se zahvalim Benetonu, Panatinaikosu i CSKA za sve godine koje sam proveo sa njima, kao i litvanskim klubovima Sakalaiju i Lijetuvos Ritasu“, rekao je Šiškauskas.

Tokom osmogodišnje evroligaške sezone postigao je 1.655 poena i nalazi se na 21. mestu večne liste. Pet puta je igrao na završnom turniru Evrolige, dva puta je trijumfovao, a dva puta je finalni meč gubio ukupnom razlikom tri poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu