Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.05.2014.

13:34

Ćaćo i Rudi predvode idealni tim

Serhio Rodriges (Real), Kit Lengford (Emporio Armani), Rudi Fernandes (Real), Soni Vims (CSKA) i Ante Tomić (Barselona), tako glasi idealni tim Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U drugom timu nalaze se Riki Hikmen iz Makabija, Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, Viktor Hrjapa iz CSKA, krilni centar Reala Nikola Mirotić i Stefon Lazme iz Panatinaikosa.

Najozbiljniji kandidat za nagradu najkorisnijeg igrača jeste Serhio Rodriges, koji igra sezonu života – prvi je strelac i asistent tima, ima 13,5 poena i 5 asistencija po meču, sigurno najbolji tehničar u Evropi.



Kit Lengford je osvajač nagrade Alfonso Ford za najboljeg strelca EL sa 17,6 poena po meču. Imao je i 3,4 skoka i 2,9 asistencija po meču, bio je vođa tima, ali nije uspeo da odvede Armani na fajnal-for.



Rudi Fernandes pruža odlične partije u kontinuitetu – ove sezone prosečno beleži 13,2 poena, 4,2 skoka, 3,3 asistencije i 1,4 ukradenu loptu po utakmici. Oduševljava publiku atraktivnim potezima, mada često i nervira protivničke igrače teatralnošću.



Soni Vims u samo dva meča u Top 16 fazi nije ubacio dvocifren broj poena, a ove sezone oseća se još komotnije u Moskvi nego prošle sezone i prosečno u Evroligi beleži 12,6 poena, 3,5 skokova i 3,6 asistencije.



Konačno, u idealnih pet sasvim zasluženo našao se Ante Tomić, koji je često bio prva opcija u napadu Barselone. Postao je prvi igrač u istoriji Evrolige koji je dva puta u sezoni dobio nagradu za najkorisnijeg igrača meseca, a prosečno je imao 11,8 poena, 6,3 skoka i 2,2 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu