Nova vest
Košarka

Petak, 28.03.2014.

08:25

Bertomeu: Dvostruki aršini FIBA

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu reagovao je na usvajanje novog sistema takmičenja koji kvalifikacione utakmice postavlja usred sezone.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Prvi čovek elitnog takmičenja rekao je da igrači koji učestvuju u Evroligi neće biti na raspolaganju nacionalnim selekcijama u novembru i februaru.

Centralni bord FIBA je usvojio novi sistem takmičenja koji će stupiti na snagu 2017. godine, a Bertomeu je naveo da je Evroliga predložila alternativna rešenja, ali da ona nisu naišla na pozitivan odgovor.

NBA je već rekla da neće pustiti igrače, a FIBA je to aminovala, ali kada je Evroliga navela iste razloge, stigao je drugačiji odgovor. Mi nismo NBA, ali ni FIBA nije FIFA, čijeg kalendara mora da se pridržava i Lionel Mesi, dok je za FIBA u redu ako Riki Rubio propusti okupljanje reprezentacije u februaru“, uporedio je Bertomeu.

Ipak, čelnik Evrolige je naveo da su reprezentetivne akcije veoma važbe za klupska takmičenja.

Prva alternativa je da u junu i julu igraju reprezentacije, a druga da se to dogodi u septembru i oktobru, zbog čega bismo bili spremni da sezonu Evrolige pomerimo za novembar, ali nisu nas slušali... Evroliga neće puštati svoje igrače da se priključe državnim timovima, to je odlučeno još 2000. godine“, zaključio je Bertomeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve