Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.08.2013.

08:39

Guša: Ne treba žaliti za zlatom

Trener kadetske košarkaške reprezentacije Srbije Vanja Guša istakao je posle poraza u finalu Evropskog prvenstva da za propuštenim prilikama ne treba žaliti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Orlići’ su u finalu šampionata u Ukrajini poraženi od Španije sa 65:63 posle produžetaka.

Nikad nije lako izgubiti finale i biti srećan posle meča u kome ste ostali bez titule, ali moramo biti zadovoljni. Osvojili smo srebrnu medalju, još ranije obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Dubaiju, što je bio cilj pre dolaska na šampionat. Ovi sjajni momci koji su čak 63 dana bili na okupu, prošlog meseca su trijumfovali na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Holandiji, što je takođe lep uspeh. Zaslužuju sve čestitke, baš kao i moji saradnici iz Stručnog štaba, Josić, Šijan, Socek, fizioterapeut Đorđević, ne treba zaboraviti ni trenere iz klubova odakle ovi dečaci dolaze, jer i oni takođe imaju zasluga u kovanju ove medalje“, istakao je Guša.

Guša se posebno osvrnuo na finalnu utakmicu, koja je bila veoma izjednačena, ali su Španci na kraju bili spretniji i srećniji.

Olako smo dozvolili Špancima da se odlepe ne početku druge četvrtine. Potrošili smo dosta energije kao i faulova da ih dostignemo, što nam se pogotovo u produžetku osvetilo. Imali smo sedam poena prednosti u finišu meča, trebali smo možda strpljivije da odigramo, da sprečimo šut rivala za tri poena, budemo mudriji u napadu, ali za propuštenim prilikama ne treba žaliti“, naglasio je Guša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve