Nova vest
Košarka

Petak, 25.01.2013.

20:49

Savanović doneo pobedu Efesu

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su ekipu Žalgirisa sa 56:52 u petom kolu grupe E Top 16 faze Evrolige.

Izvor:

Autor:

Default images

Efes je gubio tokom meča i sa 13 razlike, ali je najviše zahvaljujući našem Dušku Savanoviću stigao do preokreta i stigli tako do četvrte pobede i plasmana u narednu fazu.

Saša Vujačić ubacio je 12 poena uz 4 skoka, Šip je dodao 11, dok je Savanović ubacio 10, isto koliko i Lukas koji je imao i 5 asistencija i osam skokova. Kog gostiju su se najviše istakli Darden i Kuzminikas sa po 10 poena.

Ključni momenat meča desio se na tri minuta pre kraja poslednje četvrtine, kada je Savanović pogodio dve vezane trojke pri rezultatu 49:43 za goste.

Treba napomenuti da naš reprezentativac uživa veliko poverenje trenera Oktaja Mahmutija, koji ga je uprkos šutu od 0/5 za dva i 1/8 za tri, u tom trenutku, ostavio u igri i verovao u njegove sposobnosti.

Duško mu je to vratio vraćanjem Efesa u egal, da bi preokret i pobedu potvrdio Šip trojkom u sledećem napadu.

Efes sada ima skor od četiri pobede i jednog poraza i deli drugo mesto sa CSKA, dok je ekipi iz Kaunasa ovo četvrti poraz uz samo jednu pobedu.

Nešto ranije, Unikaha je napravila malo iznenađenje i savladala CSKA u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve