Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2012.

20:35

EL: Partizan kroz dramu do pobede!

Košarkaši Partizana mt:s ostvarili su drugu pobedu u D grupi Evrolige, pošto su savladali Lijetuvos Ritas u Pioniru sa 75:74.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tokom celog meča ekipa su se smenjivale u vođstvu, a na kraju je odlučila odlična odbrana ’crno-belih’ u poslednjem napadu, kada je Sejbutis promašio šut iz driblinga. Partizan sada ima skor 2-6 i u sledećem kolu dočekuje Barselonu. Ritas je upisao samo jednu pobedu, nad Partizanom u Litvaniji, i u narednoj rundi igra sa Bambergom na svom parketu.

Najefikasniji kod Partizana bio je Bertans sa 14 poena (4-5 za tri, 6sk), Vladimir Lučić imao je 13 poena i 8 skokova, Musli je ubacio 12, a Gordon i Milosavljević po 10 poena.

Nemanja Nedović predvodio je Ritas sa 16 poena (6-7 iz igre, 3ast), Leon Radošević imao je 15, a Blums i Sejbutis po 12 poena.

Tekstualni prenos meča:

Partizan je odlično počeo meč, pre svega u odbrani. Ritas nije postigao koš nešto više od četiri minuta, a ’crno-beli’ su u tradicionalno punom Pioniru poveli sa 8:0 poenima Milosavljevića, Lučića i Gordona.

Ritas se napokon ’upisao’ trojkom Katelinasa, ali usledila je minijatura mladog Milutinova – poeni posle ofenzivnog skoka, zatim i polaganje levom rukom za vođstvo domaćih 12:3 i prvi tajm-aut Ritasa.

Iako su se gosti posle minuta odmora na kratko vratili u igru, Partizanovi igrači i dalje su bili veoma pokretljivi u odbrani i poenima Muslija i Lučića vodili su 18:11 na kraju prve četvrtine.

Drugi period Ritas je počeo mnogo opuštenije, imali su gosti bolji protok lopte u napadu i to je rezultirali serijom 7-0 koju je zaokružio Babrauskas trojkom za 18:18.

Iako je Bertans odmah vratio trojku, ekipa Darjuša Maskoliunasa ubrzo dolazi do prvog vođstva na utakmici (22:21), što je nateralo Duška Vujoševića da zatraži tajm aut.

Posle trojke Blumsa Ritas je poveo sa 25:21, ali onda su ’crno-beli’ zaigrali čvršće u odbrani, udvajanjima su iznudili nekoliko izgubljenih lopti i trojkom Bertansa poveli sa 30:25.

Igralo se u serijama, a sada je bio red na Ritas – uz pet poena Nedovića gosti su poveli 32:30.

Minut odmora sada je blagotvorno delovao na Partizanove košarkaše, pa je Bertans vezao pet poena (35:32), a posle ofanzivnog skoka Musli je poentirao u poslednjoj sekundi za prednost od 39:33 na poluvremenu.

’Crno-beli’ su odlučnije počeli drugo poluvreme – Vesterman se trojkom nadovezao na pogodak Muslija, a posle polaganja Gordona Partizan je poveo sa 46:34.

Lučić i Milosavljević pogodili su sa distance, ali poenima Ivanova i trojkom Blumsa iz velike daljine gosti su se približili na 52:49.

Međutim, posle tajm auta Partizan se za minut igre vratio na+10. Bertans je pogodio trojku uz faul i tako ’zapalio’ tribine. Promašio je dodatno bacanje, ali je Partizan uhvatio loptu i potom poentirao preko Gordića.

Usledila je lepa rampa Bertansa, a onda i bacanja Gagića za 59:49.

Na poslednji dvominutni odmor domaći su otišli sa prednošću 59:51, ali poslednji period počeli su veoma loše – prve poene postigli su tek posle nešto više od četiri minuta igre, kada je Gordon bio precizan sa penala.

Za to vreme Radošević je vezao četiri poena, a onda se razigrao i Sejbutis postigavši pet poena u nizu za prednost gostiju 62:59.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve