Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2012.

08:12

Vukoičić: Važan trijumf

Košarkaši Crvene zvezde Diva plasirali su se među najboljih 16 ekipa Evrokupa, posle trijumfa u dramatičnoj završnici u Italiji protiv Sasarija sa 97:94.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trener 'crveno-belih' Vlada Vukoičić zadovoljan je igrom napada, ali i odbrane, i smatra da je pobeda veoma važna za nastavak sezone.

"Igrali smo odlično u napadu, ali nismo bili loši ni u odbrani, jer Sasari ima sjajne šutere i postiže mnogo više koševa od proseka u Evrokupu. Ovaj trijumf je vrlo važan za nas, jer smo teoretski obezbedili drugu rundu", rekao je Vukoičić.

Crvena zvezda je na Sardiniji ostvarila devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima (ABA liga i Evrokup)

"Nastavljamo u istom ritmu, sa istim ciljevima. U prvom poluvremenu smo napravili prednost, koja je možda trebalo da bude i veća, ali smo u nastavku napravili neke greške, naročito u finišu, zbog čega smo ušli u dramatičnu završnicu. Poslednjih pet minuta je bilo otvoreno, a protiv ovakvog rivala prednost ispod deset poena nije garant pobede. Desilo se mnogo stvari u poslednjem minutu, možda smo imali malo sreće, ali smo zaslužili ovaj trijumf", rekao je Vukoičić.

Najbolji igrač Zvezde u Sasariju bio je plejmejker DeMarkus Nelson sa 20 poena, 4 uz 4 skoka i po 3 asistencije i ukradene lopte.

"Sjajna, tvrda utakmica, napadačka, uradili smo dobar posao protiv izuzetno neugodnog domaćina. U finišu smo imali dosta strpljenja, možda smo imali i malo sreće, ali ova pobeda je izuzetno važna za nas, jer smo nastavili seriju uspeha i napravili korak dalje u Evrokupu", istakao je Nelson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve