Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.11.2012.

08:57

EL: Partizan čeka Bešiktaš (20.45)

Košarkaši Partizana mt:s u 20.45 u hali “Pionir” dočekuju Bešiktaš u okviru šestog kola Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle pet poraza u isto toliko mečeva ’crno-beli’ su sačuvali tek teoretske šanse da prođu u Top 16 faze Evrolige, ali im je sada glavni cilj pobeda.

Trener šampiona Srbije Duško Vujošević rekao je da u meču protiv Bešiktaša očekuje da se konačno vrati veliki napor uložen na treninzima.

Taj napor nije urodio plodom, a bili smo blizu i protiv CSKA i Barselone i Bamberga. Utakmica protiv Bešiktaša je važna, jer možemo da ostvarimo prvu pobedu u Evroligi. Turski tim je promenio sastav u osnosu na prošlu godinu i igraju iznenađujuće dobro sa dosta kontranapada i igre ‘dva na dva’”, rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da turski tim, koji je u prvom meču u Istanbulu slavio sa 81:65, ima veliki broj iskusnih igrača koji u odlučujućim trenucima znaju da pronađu pravo rešenje.

Imamo obavezu prema sebi i navijačima. Igraćemo maksimalno motivisano kao što priliči jednoj mladoj ekipu. Nadam se da će navijači ispuniti tribine i pomoći nam da zabeležimo pobedu”, istakao je Vujošević.

Vujošević je prokomentarao i promenu na poziciji plejmejkera, odnosno dolazak Namanje Gordića umesto Torija Tomasa.

Bilo nam je potrebno osveženje. Tomas je bolji igral nego što je pokazao u Partizanu i svaki put kad neki košarkaš bolje igra kod drugog trenera zapitam se gde je moja krivica. Sigurno nije on bio jedini problem, jer ostali igrači nisu imali odgovarajuću želju za pobedom. Ali, obično se tako dešava u sportu da ceh plaća pojedinac”, zaključio je Vujošević, uz konstataciju da će Gordiću biti potrebno vreme da se navikne na novu sredinu.

Centar Partizana Dejan Musli rekao je da ‘crno-beli’ posle dva teška poraza od Crvene zvezde i Bamberga moraju da izvuku pouke i da se nada da neće ponoviti greške iz prethodnih utakmica.

Atmosfera u timu je dobra i daćemo sve od sebe da zabeležimo prvu pobedu”, rekao je Musli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve