Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.07.2012.

21:05

Nejtan Džavai stigao u Barselonu

Australijski centar Nejtan Džavai stigao je u Barselonu gde bi narednih dana trebalo da potpiše ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši centar Partizana je preko tvitera javio da je stigao u prestonicu Katalonije, a odmah ga je pozdravio igrač Barse Džo Ingles.

Džavai ima 25 godina, visok je 208cm, a težak je 130 kilograma. Prošle sezone se istakao u četvrtfinalu Evrolige, upravo protiv Barse, kada je na tri meča imao prosek od 14 poena i 7.3 skokova. Dominirao je u drugom sa 21 poenom i 10 skokova.

Dolazak Džavaija mogao bi da napravi administrativni problem Barsi jer već ima dva stranca (Pit Majkel, Čak Eidson), a samo toliko može da ih igra u Endesa ligi.

Međutim, trećem je dozvoljen nastup u Evroligi, pa bi Džavai mogao da ima sličnu ulogu kao i Kosta Perović prošle sezone, kada srpski centar nije igrao u domaćem šampionatu.

Džavai bi trebalo da bude upravo zamena za Perovića koji je napustio klub. Ali, s obzirom da je već došao Ante Tomić, dolazak Australijanca mogao bi da znači i da će Bonifejs N'Dong verovatno da ide, i to moguće u Real Madrid.

Iako je imao slab učinak u dresu Partizana pre dve sezone, "Ozi Šek" je tokom prošle odličan u Uniksu gde je na 15 utamica EL prosečno beležio 7.3 poena uz 4.3 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu