Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2012.

12:55

Pešić: Radnički je favorit

Trener Crvene zvezde Diva Svetislav Pešić rekao je da njegov klub nije favorit u duelima sa Radničkim u polufinalu Agroživ Superlige Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi duel Kragujevčana i ’crveno-belih’ na programu je u nedelju u 19 časova u dvorani „Jezero“, a Beograđani će dan ranije otputovati u Kragujevac.

U poslednjem kolu regularnog dela Superlige viđen je duel dva tima, a Beograđani su slavili sa 87:75, ali Zvezdin strateg ulogu favorita svesno prepušta Radničkom.

Iako je Radnički favorit u ovoj rundi plej-ofa, ne samo zbog činjenice da ima prednost domaćeg terena već i zbog kvalateta igre koji su pokazali u ABA i Super ligi, ipak moram da kažemo da sada sve kreće iz početka. Sa Radničkim ove sezone imamo izjednačen skor 2-2, u našoj i Jadranskoj ligi, ali plej-of je novi i drugačiji sistem takmičenja“, rekao je Pešić.

Iskusni strateg je istakao da puno poštuje Radnički, a posebno je istakao sve ono što je u klubu uradio Miroslav Muta Nikolić.

Imam ogroman respekt prema Kragujevčanima i kad god imam priliku ja to iskazujem. Jer, to je jedna od retkih ekipa u kojoj se baš može videti ruka trenera. To nije čudno jer je Miroslav Muta Nikolić već treću godinu tamo. On je onako, baš po svom ukusu, izabrao ekipu i moram da kažem da mu je dobar ukus“, rekao je Pešić.

Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a naredna se igra u utorak od 19 časova u „Pioniru“, dok će eventualna majstorica biti zakazana za 1. jun.

Spremaćemo se od utakmice do utakmice. U Kragujevcu nije lako dobiti, jer to je vruć domaći teren. Međutim, mi smo jednom uspeli da slavimo, a jednom smo tesno izgubili. Mislim da ne treba da razmišljamo o pobedi ili porazu već samo o tome da pokušamo da odigramo kao što smo to činili u poslednje tri utakmice protiv Partizana, Radničkog FMP-a i Radničkog u Pioniru. Ako odigramo na tom nivou ja ću biti srećan bez obzira na rezultat, jer će to značiti da smo napredovali u segmentima u kojima smo zacrtali napredak ove sezone“, naglasio je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve