Nova vest
Košarka

Utorak, 10.04.2012.

21:06

Papalukas blizu odlaska iz Makabija

Grčki košarkaš Teodoros Papalukas sve je bliži odlasku iz Makabija.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Papalukas je u izraelski klub došao u avgustu 2011. iz Olimpijakosa i bio najavljen kao veliko pojačanje i san svakog trenera.

Svega devet meseci kasnije Papalukas razmišlja o odlasku iz Tel Aviva, međutim problem bi mogao biti to što Grk u svom ugovoru nema klauzulu o raskidu ugovora. Ipak ukoliko se pojavi neka primamljiva ponuda, uprava Malkabija mogla bi prodati svog igrača.

Mogućnost da Papalukas napusti Makabi već je bila predmet razgovora, iza zatvorenih vrata. Međutim, ništa još nije rešeno“, rekao je izvor blizak izraelskom klubu.

Bivši košarkaš Olompijakosa nije zadovoljan svojim statusom u klubu, jer je trebalo da bude jedan od lidera i svojim iskustvom doprinese boljoj igri tima, a većinu sezone proveo je na klupi.

Loš odnos sa trenerom Dejvidim Blatom mogao se naslutiti iz njihovih javnih nastupa, ali kap koja je prelila čašu bila je majstorica sa Panatinaikosom u četvrtfinalu Evrolige.

U odlučujućoj utakmici protiv Panatinaikosa 34-godišnji Grk proveo je svega pet minuta na terenu i zabeležio jedan koš i asistenciju.

Papalukas je ovaj potez trenera Blata protumačio kao uvredu i vrhunac nepoštovanja i zatražio od svog menadžera da postigne sporazumni raskid saradnje sa izraelcima.

Papalukas je do sada osam puta igrao na fajnal-foru Evrolige, a našao se i na listi 35 najboljih igrača ikada, kao i u idalnom timu dekade 2001–2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve