Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2012.

19:11

Kadeti se spremaju za Francusku

Muška kadetska reprezentacija Srbije okupila se u hotelu „Trim“ u Beogradu pred dve veoma važne akcije koje ih očekuju u sledećih deset dana.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U16 selekciji Srbije za vikend u Zrenjaninu predstoje dve provere protiv vršnjaka iz Španije, a od 13. do 15. aprila učešće na turniru "Belgar“ u Francuskoj.

Rivali će im pored Francuske biti još Turska i Grčka. Kadetsku selekciju Srbije u ovim akcijama predvodiće Marko Ičelić, koji se prošlog leta dokazao osvajanjem srebrne medalje sa U18 selekcijom na EP u Poljskoj.

"Imamo na raspolaganju malo vremena za rad, odradićemo tek nekoliko treninga. Pokušaćemo što bolje da se upoznamo, što je moguće više uigramo. Igračima je jasno da je glavni cilj Evropsko prvenstvo u Litvaniji i da je za njih svaki trening i utakmica, velika borba i dokazivanje, za mesto u najboljem timu. Posle dva treninga u Beogradu, putujemo u Zrenjanin. Posle duela sa Španijom, igrači će dobiti slobodan dan, a zatim slede mini pripreme za turnir u Francuskoj", istakao je Marko Ičelić.

Zbog povreda i klupskih obaveza na okupljanju u hotelu „Trim“ nisu se pojavili: Kenan Karahodžić, Vasilije Vučetić, Nikola Rakičević i Ivan Daskalović.

Marko Ičelić, kome će u radu pomagati pomoćni treneri Miloš Obrenović i Vanja Guša, za duele sa Španijom i učešće na turniru „Belgar“ u Francuskoj može da računa na sledećih 14 igrača: Vanja Marinković, Miloš Glišić (Ofy Basket Beograd), Marko Radovanović (Mladost Čačak), Dimitrije Spasojević, Nikola Pavlović (Hemofarm Štada), Ilija Đoković (Maraton Jagodina), Stefan Simić (Šabac), Vuk Karadžić (Mega Vizura), Nedeljko Prijović, Stefan Lazarević (Crvena zvezda Diva Beograd), Slobodan Janković (Zemun), Aleksa Koračin (Flash Zemun), Jovan Grujić (Partizan mts) i Stefan Peno (Barselona).

Obe utakmice kadetskih selekcija Srbije i Španije 7. i 8. aprila u Zrenjaninu zakazane su za 19:00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve