Nova vest
Košarka

Subota, 05.11.2011.

19:56

TV B92: Partizan - Cibona (17.00h)

Partizan mt:s u nedelju dočekuju ekipu Cibone, u šestom kolu regionalne ABA lige, uz uz direktan prenos na TV B92 od 17 časova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Biće ovo ukupno 22. susret ova dva tima u Jadranskoj ligi, a 'crno-beli' su bili bolji 14 puta od velikog rivala iz Zagreba.

Oba tima u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja imaju po četiri pobede i jedan poraz, te je ovaj derbi meč kola veoma važan u borbi za mesto na Fajnal foru, iako je sezona tek počela.

Što se tiče njihovih zvaničnih susreta ukupno u svim takmičenjima ovo će biti 129. utakmica Partizana i Cibone. Ekipe su tu delimično izjednačene, ali ipak 'crno-beli' imaju 68 trijumfa dok je tim iz Zagreba upisao 60 pobeda nad Beograđanima.

Trener srpskog šampiona Vladimir Jovanović uoči naredne utakmice u Jadranskoj ligi rekao je:

"Mi u ritmu četvrtak-nedelja već funkcionišemo tri, četiri nedelje i praktično bez obzira na ekipu koja nam dolazi za vikend mi moramo da budemo jako pribrani, koncentrisani i motivisani za tog protivnika. Razlog je pre svega prenatrpan i gust raspored gde u Evroligi trošimo zaista veliku energiju, pokušavamo da se do utakmica u Jadranskoj ligi, ta dva tri dana, oporavimo i fizički i mentalno i da uđemo što bolji u utakmice regionalne lige".

"Drugi razlog je taj da smo se na utrakmici u četvrtak sa Šarlroa stvarno maksimalno i fizički i emotivno potrošili. U svaku utakmicu Jadranske lige ulazimo sa promenjenim rosterom i automatski i tu moramo da trošimo jedan deo energije i koncentracije“, a potom i kratko analizirao sve prilike u kojima se nalazi budući protivnik:

"Cibona je vrlo respektabilan tim, koji ove godine je pre svega izgubio pravo učešće u Evroligi, gde im je domaće prvenstvo uzeo Zagreb. Ove godine su renovirali skoro ceo tim, doveli trenera koji je i ranije radio kod njih Josipa Vrankovića, njihove ambicije su ove godine jako visoke. Pokušaće da se vrate i kroz nacionalno takmičenje, Jadransku ligu i Evrokup na stari kvalitet i da izbore mesto u Evroligi“, istakao je Jovanović.

Šef struke Partizana mt:s očekuje težak meč i u nedelju za koji se njegov tim jako ozbiljno priprema:

"Cibona igra jako brzu i agresivnu košarku na oba dela terena, sa dosta trčanja i šuta za tri poena. Često su na parketu netipične petorke sa dosta igrača koji poseduju dosta dobar šut za tri poena. U svakom slučaju nas posle iscrpljujuće Evroligaške utakmice očekuje odmoran protivnik koji je imao sedam dana da se pripremi za nas, s obzirom da njima drugo takmičenje počinje za desetak dana. Pred nama je jako teška utakmica, pokušaćemo da se što bolje spremimo i odigramo što bolju utakmicu“, zaključio je Jovanović.

Ulaznice za meč sa Cibonom će biti u prodaji od 14 časova do početka utakmice na blagajni hale Pionir, po ceni od 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve