Nova vest
Košarka

Utorak, 17.05.2011.

19:27

Partizan obezbedio prvo mesto

Košarkaši Partizan ostvarili su 12. pobedu u Superligi savladavši Mega Vizuru u gostima sa 80:68 (14:22, 27:12,21:17, 18:17).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jan Veseli predvodio je Partizan mt:s sa 17 poena (5/8 dva, 2/3 tri) i 4 skoka, dok je 14 postigao Kurtis Džerels.

U Mega Vizuri najbolji je Vasilije Micić sa 14 poena, 7 asistencija i čak 9 izgubljenih lopti. Dušan Čenketin je dodao 12 poena, a Stefan Matović 11 uz 5 skokova.

Partizan je meč otvorio neorganizovanom igrom koja je donela veliki borj grešaka pa je Vizura prvih 10 minuta rešila u svoju korist sa 22:14, predvođena sa Matovićem koji je postigao sedam poena.

U nastavku se tim Vlade Jovanovića uozbiljio, zaigrao maksimalno angažovano u odbrani, pa su minut pre poluvremena domaći imali samo devet poena u drugom period. Na kraju su “crno-beli” period dobili sa 15 poena razlike i stekli solidnih 41:33 na poluvremenu.

Mega Bizura u nastavku nije imala snage, a bez Branka Milisavljevića i Aleksandra Mitrovića ni kvaliteta da ugrozi gosta.

Jaka odbrana “crno-belih” naterala je plejmejkera domaćih Micića da izgubi čak devet lopti. Ključna serija počela jetrojkom Džerelsa za 33:31 u 18. minutu, a zaključio je Milosavljević za 19:5.

U nastavku je šampion održavao dvocifrenu prednost, ali je šest minuta pre kraja Vizura smanjila na 63:57.

Ipak, Jelovac je izgubio loptu u ključnom napadu za priključak što je Partizan kaznio i poenima Gista potvrdio pobedu.

Partizan u poslednjem kolu igra derbi sa drugoplasiranim Hemofarmom, ali pošto je zadržao prednost od dva trijumfa, čak i poraz neće “crno-belima” ugroziti prednost domaćeg terena.

Hemofarm, je u 13. kolu savladao OKK Beograd 83:79, predvođen Borisom Savovićem sa 21 poenom is edam skokova.

Jovanović: "Bilo dovoljno pet minuta"

Trener Partizana Vlade Jovanović naglasio je da je njegovom timu bilo dovoljno petominutna kriza igre rivala da reši meč.

"Mi smo imali slabiji početak. Mega je igrala jako dobro svih 40 min, imali su pet praznih minuta to je bilo dovoljno da mi napravimo osetniju razliku, koju smo sačuvali do samog kraja. Moram da budem zadovoljan što smo ovom pobedom overili prvo mesto i obezbedili pol poziciju za plej of. To nam neće značiti mnogo, ali opet važno je imati jednu utakmicu više u Pioniru“, rekao je Jovanović.

Tener "crno-belih" je pohvalio igru i učinak Mega Vizure u protekloj sezoni.

"U najavi ove utakmice rekao sam da će biti interesanto jako. Poštujem to što radi moj kolega i što radi klub Mega Vizura, pogotovu u ovoj sezoni. Imali su dobru sezonu i u ligaškom delu i sada u Superligi, igraju dobro. Sastavljeni su od mladih perspektivnih igrača, kojima ne fali energije i motiva. Bili su jako motivisani u svim utakmicama koje smo do sada odigrali, pa i u ovoj večeras. Dokazali su se pred svojm starijim kolegama i pokazali da na njih mora da se računa i na klupskom i na reprezentativnom planu", istakao je mladi stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu