Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.05.2011.

08:48

Boston smanjio, Memfis ponovo vodi

Košarkaši Boston Seltiksa smanjili su vođstvo Majami Hita na 2-1 u seriji, dok su Memfis Grizlisi poveli istim rezultatom protiv Oklahoma Siti Tandera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Boston je na svom terenu slavio sa 97:81, dok je Memfis posle produžetka došao do pobede u Oklahomi sa 101:93.

Naredne utakmice u obe serije na programu su u noći između ponedeljka i utorka, dok se u nedelju igraju mečevi u preostale dve serije polufinala konferencija. Dalas, koji se sa 3-0 nalazi na korak od plasmana u finale, dočekuje Lejkerse, dok Čikago, koji vodi sa 2-1 protiv Atlante, gostuje Hoksima.

Posle dva trijumfa Hita na Floridi, Seltiksi su uzvratili na svom terenu, na odlično je funkcionisao tandem Pol Pirs – Kevin Garnet. Pirs je meč završio sa 27 poena, dok je Garnet upisao jedan više i zabeležio 18 skokova. Svoju ulogu u trijumfu imao je i Radžon Rondo, koji je dislocirao lakat u trećoj četvrtini, ali je uspeo da se vrati u igru. Kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić odlukom trenera nije ulazio u igru, dok Saša Pavlović nije bio ni na klupi.

Kod Majamija, Dvejn Vejd je bio najefikasniji sa 23 poena, uz koje je imao i šest skokova, sedam asistencija, dok je Lebron Džejms upisao 15 poena, a imao je i sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

U Oklahoma Sitiju, Memfis je uspeo da nadoknadi 16 poena zaostatka i u produžetku dođe do trijumfa. U poslednja 22 minuta meča, Grizlisi su uspeli da igrače Oklahome svedu na samo 25 poena dok su postigli 49 i na kraju zasluženo trijumfovali.

Zak Rendolf je ponovo predvodio Grizlise sa 21 poenom i istom brojem skokova, dok su Majk Konli i O Džej Mejo postigli po 18 poena. Kod Tandera, Rasel Vestbruk je upisao 23 poena, dok je Kevin Durant dodao 22, ali su njih dvojica u poslednjoj četvrtini i produžetku ukupno postigli samo osam poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu