Nova vest
Košarka

Sreda, 04.05.2011.

08:46

Džejms za 2-0, Oklahoma izjednačila

U noći između utorka i srede u NBA ligi odigrana su dva duela drugog kola u plej-ofu, i na oba su slavili domaćini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Majami je poveo sa 2-0 u seriji protiv Bostona pošto je na Floridi slavio sa 102:91 uz 35 poena Lebrona Džejmsa.

U sastavu Bostona Krstić se za 11 minuta nije upisao, dok Pavlović nije ni igrao. U drugoj utakmici Oklahoma je pobedila Memfis sa 111:102 i tako izjednačila na 1-1 u seriji.

Majami postaje sve ozbiljniji kandidat za titulu u NBA ligi. Iako i pre početka sezone niko nije sumnjao u potencijal ekipe, tim sa Floride igrao je veoma promenljivo tokom sezone, ali se kockice slažu kada je to najpotrebnije, u plej-ofu.

U drugom duelu protiv Bostona Majami je trijumfovao zahvaljujući seriji 14-0 u samom finišu utakmice. Sedam minuta pre kraja Boston je izjednačio na 80:80, a onda je Majami preuzeo kontrolu nad duelom i došao do drugog trijumfa u seriji.

„Osećam se veoma dobro nakon ove pobede. Ova serija je daleko, daleko, daleko, daleko od gotove. U stvari, ona je tek počela za nas“, rekao je nakon duela LeBron Džejms koji je predvodio Hit sa 35 poena i sedam skokova. Zanimljivo je da Džejms nije izgubio nijednu loptu tokom 44 minuta koliko je proveo na parketu.

Dvejn Vejd dodao je 28 poena i osam skokova, a Kris Boš je meč završio sa 17 poena i 11 skokova. U ekipi Bostona Radžon Rondo je imao 20 poena, 12 asistencija i šest skokova, Kevin Garnet je postigao 16 poena, a Pol Pirs 13.



Na duelu u Oklahomi domaći tim uspeo je da savlada zahuktali Memfis i izjednači na 1-1 u seriji. Za razliku do prvog meča kada je kompletna kluba Tandera postigla 16 poena, ovoga puta je ta brojka utrostručena. Odlučujuću seriju domaći tim napravio je početkom poslednje četvrtine kada je postigao 18, a primio samo šest poena.

„Ovo je bio klasik – tim koji je u očaju je tim koji je agresivniji. Ja uvek kažem da tim koji je u očaju u većini situacija pobeđuje. Oni su bili taj tim, bili su agresivniji i na kraju su slavili“, rekao je trener Memfisa Lajonel Holins.

Kevin Durent postigao je 26, Rasel Vestbruk 24, a Džejms Harden 21 poen za Oklahomu. Sa druge strane, Majk Konli je ubacio 24, a Zek Rendolf 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu