Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

14:59

Ko će biti 'prekobrojan' na KRK?

Košarkaši Partizana mt:s igraće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća bez jednog prvotimca.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Trener Jovanović moraće da se odluči ko je od petorice stranaca 'višak' s obzirom na pravilo da u domaćim takmičenjima sme da se igra sa četvoricom košarkaša koji nemaju pasoš Srbije.

Na 'listi kandidata' su Amerikanci kurtis Džerels i Džejms Gist, Čeh Jan Veseli, Australijanac Nejtan Džavai i Slovenac Jaka Klobučar.

"Trener Vlada Jovanović i njegovi saradnici odlučiće pred sam početak turnira koji stranac će preskočiti, nadam se, tri meča. Odmah pozavršetku poslednje utakmice taj 'prekobrojni' se vraća u ekipu gde će nam pomoći u završnici NLB lige i Evroligi," rekao je za Sport Dragan Todorić, sportski direktor 'crno-belih'.

Ranije je pominjana mogućnost da Jan Veseli dobije i srpsko državljanstvo ali od toga nema ništa.

S obzirom na igrački kadar prvaka Srbije čini se da su 'sigurni' Jan Veseli, Džejms Gost i Nejtan Džavai a da u ekipi neće biti jednog od dovjice spoljnih igrača, Klobučara ili Džerelsa.

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća igra se od 9. do 12. februara u Železniku, a 'crno-beli', osvajači poslednja tri trofeja u ovom takmičenju, igraće u četvrtfinalu u petak, 10. februara sa ekipom Mega Vizure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu