Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

21:30

Kapičić: „Duda da, Dule ne“

Posle ostavke Duška Vujoviševića sa mesta selektora Crne Gore pojavile su se spekulacije da bi on mogao da zameni Dušana Ivkovića na klupi reprezentacije.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Kombinatorika je potpomognuta činjenicom da je Ivković uzeo tajm-aut do izborne Skupštine Košarkaškog saveza Srbije u aprilu.

Uz to mnogi pominju i navodno nestrpljenje određenih struktura u Savezu za toliko odugovlačenje.

Na poslednjem sastanku Upravnog odbora, na kojem se govorilo i o Ivkoviću, niko nije javno izrekao da postoji bilo kakva alternative”, rekao je predsednik KSS Dragan Kapičić, “Ne znam da li neko razmišlja o tome, pod uslovom da Duda odustane”.

Upravni odbor KSS prihvatio je predlog da sačeka Ivkovićevu odluku do izbora novog rukovodstva.

Jeste, uz malu diskusiju o tome da li je to dobro. Obavestio sam članove da je Ivković voljan da nastavi da radi taj posao, možda i poslednji sa nacionalnim timom, a sasvim je logična i utemeljena njegova želja da prethodno razgovara sa ljudima koji će naredne četiri godine voditi Savez”, naglasio je Kapičić.

Ukoliko Ivković kaže ne, na red bi došli drugi kandidati, među kojima bi se, sigurno, visoko kotirao Duško Vujošević. U prilog tome ide i odlazak u Valensiju Svetislava Pešića, očima javnosti viđenog kao najlogičnijeg Dudinog naslednika.

U tom slučaju bi novo rukovodstvo razmatralo drugu varijantu, ali na osnovu razgovora nedavno vođenog u Atini, sasvim je izvesno da će Duda prihvatiti da ostane na mestu selektora”, konstatovao je Kapičić.

S druge strane, posle ostavke Vujoševića, glavni kandidati za mesto selektora Crne Gore su trener berlinske Albe Luka Pavićević i strateg Budućnosti Dejan Radonjić. Pavićević je svojevremeno vodio mladu selekciju Srbije i Crne Gore, dok je Radonjić bio prvi asistent Vujoševiću u stručnom štabu nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu