Povređeni košarkaši KK Novi Sad

Sedam igrača i trener Košarkaškog kluba "Novi Sad" povređeni su u noći između subote i nedelje u saobraćajnom udesu na autoputu Beograd-Niš kod Lapova.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Nesreća se dogodila 45 minuta posle ponoći, kada je kombi vozilo u kom su se nalazili košarkaši i koje se kretalo ka Beogradu naletelo na teretno vozilo. Direktor Urgentnog centra Kragujevca, u kom su zbrinuti svi povređeni, kaže za B92 da su među povređenima dve osobe u teškom zdravstvenom stanju, dok se kod ostalih uglavnom radi o lakšim telesnim povredama.

"U Urgentni centar Kliničkog centra u Kragujevcu primljeno je 8 pacijenata iz saobraćajne nezgode na autoputu kod Markovca. Od tih šest pacijenata, dva pacijenta imaju teške telesne povrede, vodeće povrede su neurotraume i kod jednog i kod drugog pacijenta. Jedan od njih je u toku noći podvrgnut hitnom neurohirurškom operativnom zahvatu, obadvojica su i dalje u teškom stanju na mehaničkoj ventilaciji, stabilnih vitalnih parametara za sada", rekao je direktor Urgentnog centra u Kragujevcu, dr Vlada Nedeljković.

Istaga o tom događaju je u toku.