Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2010.

20:44

KK: Barsa dominantno do trofeja

Košarkaši Barselona deklasirali su madridski Real sa 80:61 u finalu španskog Kupa Kralja i tako su 21. put u istoriji osvojili nacionalni kup.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle prve četvrtine u kojoj se igralo u egalu, Barselona je preuzela kontrolu i do poluvremena vodila sa 40:25, a najveću prednost krajem treće deonice (62:34). Fran Vaskes imao je 14 poena i 4 skoka, Erazem Lorbek 13 poena i 6 uhvaćenih lopti, a Riki Rubio imao je 13 poena i 4 asistencije. Kod Madriđana su Veličković i Lavrinovič ubacili po 11, a Jarić 7 poena.

Barsa je u prvom ovosezonskom meču razbila Real sa 79:57 i u finalu kupa u Bilbao očekivao se znatno neizvesniji okršaj.

Počelo je vrlo nervozno, oba tima mnogo su grešila, a treneri Paskval i Mesina često su pravili izmene. Barsa je bila u blagoj prednosti zahvaljujući dvema uzastopnim trojkam Bazilea, a ’kraljevski’ klub prevashodno se oslanjao na Jarića (svih 7p u prvoj deonici).

Posle poena Vaskesa i Lorbeka Barsa je prvi put stekla +10 (29:19), a Moris je pri kraju četvrtine ubacio pet poena u nizu za +15, koliko je bilo i na poluvremenu. U tom intervalu posebno impresivna bila je odbrana Barse kojom su onemogućili rivala da uspešno sprovede bilo koju akciju, pa se sve svodilo na individualne napore ili poneki ’pik-en-rol’.

Umesto da Real krene agresivnije drugi deo igre sa željom da se vrati i učini meč zanimljivim, događa se upravo suprotno – na krilima Rubija i Navara Barsa pravi seriju 11-2 i već tada rešava pitanje pobednika.

Katalonci su na momente igrali lepršavo, viđeno je nekoliko munjevitih kontri i lepih zakucavanja, a igrači Reala pogodili su nekoliko trojki kada je već sve bilo odlučeno i tako su izbegli potpunu rezultatsku katastrofu.

Barselona je prvi put od 2007. godine osvojila Kup Kralja i preuzela titulu od Kaha Laborala (bivše Taukeramike).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve