Nova vest
Košarka

Utorak, 14.04.2009.

15:10

Kovačić: "Cilj neka od medalja"

Selektor juniorske ženske košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Kovačić istakao je da su ambicije selekcije da se sa EP u Švedskoj vrati sa osvojenom medaljom.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kovačić je podsetio da juniorska selekcija, prvi put nakon pet godina, na prošlom velikom takmičenju nije osvojila medalju i dodao da će i predstojeće reprezentativno okupljanje biti propraćeno sa dosta problema.

"Najveći problem ovog leta predstavljaće nam školske obaveze reprezentativki, s obzirom da im se školska godina završava tek 20. juna, a mi sa pripemama počinjemo 20 dana ranije", rekao je Kovačić u ’Kući košarke’.

On je istakao da će ovog leta biti obavljene najkraće pripreme u istoriji okupljanja mlađih selekcija, a pošto nacionalni šampionati u juniorskom uzrastu još nisu završeni, stručni štab će sačekati sa objavljivanjem šireg spiska za Evropsko prvenstvo.

Kompletan trenažni ciklus juniorke će obavti u Loznici, a na EP će se takmičiti u A grupi, pored vršnjakinja iz Poljske, Bugarske i zemlje domaćina.

Žensku kadetsku reprezentaciju Srbije, koju takođe predvodi Kovačić, ovog leta očekuje Evropsko prvenstvo u Napulju, a prema rečima selektora od te selekcije ne bi trebalo očekivati vrhunske rezultate.

Srpske kadetkinje igraće u grupi A protiv Turske, Švedske i domaćina prvenstva reprezentacije Italije.

"Biće to prva reprezentativna akcija ove generacije u kadetskom uzrastu i zato moramo da budemo veoma oprezni u radu sa njima", zaključio je Kovačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu