Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.01.2009.

13:35

FMP domaćin juniorske Evrolige

Košarkaški klub FMP iz Železnika biće u februaru domaćin juniorskog turnira Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na turniru, koji će biti održan od 13. do 15. februara na terenima "Basketcity", "Basketland" i u dvorani FMP-a, učestvovaće najbolji juniori Evrope koji će tražiti svoje mesto među osam najuspešnijih timova na finalnom turniru u Berlinu. FMP će tako, posle prošlogodišnjeg "JTC Beograd 2008" turnira, biti domaćin još jednog značajnog takmičenja.

Na turniru "Euroleague basketball Nike international junior classification tournament Belgrade 2009", pored aktuelnog prvaka Evrope FMP-a, učestvovati još 11 ekipa: CSKA, Žalgiris, Brose Basket, Himki, Zadar, Budućnost, Union Olimpija, Split, Crvena zvezda, Hemofarm i Zemun Lasta

Dvanaest ekipa biće podeljeno u četiri grupe, odakle će pobednici grupa igrati u polufinalu. Pored košarkaškog turnira, biće organizovano i takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki.

Finalisti će se direktno plasirati na završni turnir u Berlinu, gde će se boriti za trofej namenjen najboljoj juniorskoj ekipi na Starom kontinentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve