Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.08.2007.

19:02

Lakša primena zakona

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlada Srbije utvrdila je na redovnoj sednici predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim prirebdbama. Iz Ministarstva omladine i sporta je potvrdjeno da nije bilo nikakvih izmena u odnosu na rešenja o kojima su prethodnih dana govorili resorni ministar Snežana Samardžić-Marković i državni sekretar za sport Vlajko Senić.

Samardžić-Marković je ocenjujući postojeći Zakon istakla da je dobar, ali da je došlo do problema prilikom njegove primene i da je zbog toga neophodan sistemski prilaz problemu i hitno usvajanje izmena i dopuna zakonske regulative u toj oblasti.

"Jedan od problema tokom primene Zakona identifikovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova i odnosi se na utvrdjivanje namere. Namera je bila kažnjiva, ali ono što je pravni problem jeste utvrditi je. U Nacrtu izmena i dopuna postojećeg Zakona to je promenjeno, kao i visina kazni koje će biti daleko drastičnije", ocenila je resorna ministarka.

Na sednici Vlade usvojena je i informacija o pripremama za letnju Univerzijadu, čiji je domaćin Beograd 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve