Nova vest
Košarka

Sreda, 27.07.2005.

18:19

Kriza u KK Olimpija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški klub Olimpija nalazi se u velikoj finansijskoj krizi, i sada je neizvesno u kakvom sastavu i sa kakvim ambicijama će igrati u evropskim takmičenjima sledeće sezone.

U ekipi su ostala samo četvorica prvotimaca spremna na evropska iskušenja - Andreas Rodriges, Saša Ožbolt, Dragiša Drobnjak i Hasan Rizvić, a slovenački košarkaški stručnjaci ocenjuju da je to premalo za vrhunsku košarku.

Sponzori su tokom priprema mnogo obećavali Olimpiji, ali do sada nijedan nije obezbedio dovoljno sredstava za pravljenje ozbiljnog tima.

Koliko je situacija u Olimpiji ozbiljna govori i podatak da su se u rešavanje problema uključili i političari, kao i to da je oformljen krizni štab u ljubljanskom klubu. Krizni štab najviše nade polaže u novac koji bi trebalo da stigne od za sada neimenovanog sponora iz inostranstva.

Prema rečima potpredsednika Olimpije Jože Marmala, za kupovinu kvalitetnih igrača klubu treba 1,3 miliona evra. Olimpija za nastup u Evroligi od gradskih vlasti treba da dobije 98.000 evra, a nekada je za to dobijala milion nemačkih maraka.

Ako se ne obezbedi novac, Olimpija će novu sezonu početi sa podmlađenim sastavom, zbog čega joj ne bi bio garantovan dobar plasman ni u domaćem takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve