Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.02.2005.

22:34

Popović: "Ovo je samo prvi trofej"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener košarkaša beogradskog Partizana Duško Vujošević izjavio je da je njegov tim želeo trofej Kupa Radivoja Koraća, ali je ocenio da je ekipa Refleksa zasluženo osvojila kup.

Posle pobede ekipe iz Železnika u finalu Kupa u vršačkoj hali "Milenijum", Vujošević je ocenio i da je finalna utakmica bila kvalitetna.

"Olako smo ispustili prednost. Organizacija igre nam je bila otežana zbog izostanka Avdalovića i Stepa. Sve je bilo svedeno na tek oporavljenog Milojevića. Zadovoljan sam onim što je Partizan pokazao na ovom turniru", rekao je Vujošević.

On je još dodao da je Partizan mlada i neiskusna ekipa, kao i da nije iskoristila "visinsku prednost" u napadu.

Trener Refleksa Boško Đokić izrazio je zadovoljstvo što je turnir protekao u korektnoj atmosferi i ocenio da je ponovo dokazano da u SCG još ima "dobrih ekipa i mladih i perspektivnih igrača".

"Došli smo na turnir rasterećeni. Najteža utakmica bila nam je protiv Vojvodine, a u finale smo ušli rasterećeni. Iskoristili smo nedostatke kreatora igre Partizana i imali smo dobar šut za tri poena", rekao je Đokić.

MVP turnira Bojan Popović rekao je da je Refleks zasluženo osvojio trofej, jer je tim dobro i koncentrisano igrao na svim utakmicama.

"Konačno smo uspeli da srušimo tradiciju nepobedivosti Partizana. Nećemo se zadovoljiti ovim trofejom, idemo dalje. Igraju se još dva takmičenja", rekao je Popović, aludirajući na Goodyear ligu i Superligu SCG.

Jedan od junaka trijumfa Mile Ilić kaže za B92 da je ovo veliki uspeh mlade ekipe iz Železnika.

Mi smo veoma mlada ekipa, najmlađa koja je osvajala trofej za Refleks. Ovo je veoliki uspeh za nas. Momci su odradili posao maksimalno korektno i zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni. Mislim da ćemo do kraja osvojiti još neki, jer smo napravili sjajan kolektiv”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve