Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.07.2004.

02:09

Slučaj Bogdanović i na sudu ?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prelazak 19-godišnjeg Luke Bogdanovića iz Crvene zvezde u Partizan Mobtel protresao je košarkašku javnost, ali i uneo konfuziju ko je od "večitih" u pravu.

Crno-beli su saopštili da je jedan od najvećih talenata naše košarke njihov uz propisano obeštećenje, dok su crveno-beli najavili pregovore sa Partizanom pošto to obeštećenje nije dovoljno...

Prema ugovoru koji je Luka Bogdanović imao sa crveno-belima i koji je imao rok važnosti skoro do kraja ove decenije, postojala je i klauzula po kojoj je kadetski reprezentativac SCG mogao da napusti klub na kraju ove sezone uz propisno obeštećenje koje je prema više beogradskih medija iznosilo izmedju 130 i 140 hiljada eura.

Crno-beli su krenuli tim putem i bez kontakta sa crveno-belima na šta su imali pravo, direktno potpisali ugovor sa Bogdanovićem i njegovim menadžerom.

Medjutim, po objavljivanju vesti na zvaničnom sajtu Partizana da je Bogdanović potpisao ugovor na 3 sezone, čelnici Crvene zvezde saopštili su bez detaljnih objašnjenja, da je njihov dojučerašnji igrač već "aktivirao" ugovor za narednu sezonu i da to menja situaciju. Najavljen je i sastanak zvaničnika dva kluba ali uz napomenu, da je "sloboda" Luke Bogdanovića sada neuporedivo veća shodno stavkama iz ugovora, nego prvobitnih 130 hiljada eura.

Kako prenose "Novosti" ovaj spor mogao bi da potraje ne samo zbog utvrdjivanja visine obeštećenja, već i zbog nekoliko sponzorskih ugovora za narednu sezonu,  koje je klub potpisao u visini od 450 hiljada evra. Svi ugovori su postali nevažeći onog trenutka kada je Bogdanović potpisao ugovor sa Partizanom jer je 19-godišnje krilo trebalo da bude jedan od vodećih promotera u tim kampanjama. Šteta koja je naneta klubu sa Malog Kalemegdana procenjuje se na 450 hiljada eura. U ugovoru sa Bogdanovićem pisalo je da klub ima pravo da "lik i delo" svog košarkaša iskoristi u marketinške svrhe, tako da bi cela stvar mogla da završi na sudu u sporu koji se ne bi direktno odnosio na dva kluba, već na klub i bivšeg igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve