Nova vest
Košarka

Petak, 31.07.2020.

17:35

Dozet za B92.net: Zahtevi neozbiljni, posebno u ovim uslovima

Milan Dozet, nekadašnji srpski košarkaš, stavio je tačku na priču oko Unije ABA igrača rekavši za B92.net da su zahtevi koje je pročitao neozbiljni.

Izvor: PT

Autor: PT

Dozet za B92.net: Zahtevi neozbiljni, posebno u ovim uslovima
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dozet je u četvrtak na Tviteru napisao kako igrači iz ABA lige traže razne zahteve, a u ligi 90 odsto klubova ne uspeva da obezbedi plate bez kašnjenja.

"Unija igrača ABA lige tražila da svaki igrač ima svoju sobu na putovanjima, letove avionom i obavezno banane u svlačionici? (ako su novinari tačno preneli) U ligi gde 90% klubova ne uspeva da obezbedi plate bez kašnjenja od nekoliko meseci...", napisao je Dozet na Tviteru.

Povodom komentara na društvenim mrežama kontaktirali smo Dozeta koji nije želeo da širi priču već je ukratko poručio:

"Igrači treba da imaju Uniju, ali zahtevi koje sam pročitao u novinama su po meni neozbiljni. Posebno u ovim uslovima korone gde se ne zna ni hoće li se igrati, ni kako će se klubovi i liga finansirati", rekao je Dozet za B92.net i dodao:

"Ima i dobrih zahteva koji su skroz na mestu, a ima i onih koje sam prokomentarisao koji po meni to nisu".

Dozet je i na Instagramu odgovorio na kritike novinara Vladana Tegeltije.

"Nigde nisam rekao da sam protiv Unije. Prokomentarisao sam zahteve (koje su tvoje kolege prenele) koji su mi se učinili nebitni. Predugo sam bio deo ABA lige da ne znam ko šta i kome plaća. Zahtev za banane mi je smešan i nebitan da ti ne objašnjavam zašto. Redovi u autobusu isto, osim ako neko ne misli da ekipa treba da putuje sa dva autobusa. Razlog zbog kojeg su igrači cimeri u sobama nema baš veze sa plaćanjem soba nego sa timskim duhom. Iz istog razloga nose iste trenerke, jedu zajedno, počinju i završavaju obroke zajedno. I to sve znaš. Ograničavanje trajanja treninga ne bih da komentarišem jer im je valjda u interesu da što duže imaju korišćenje sale, a ne suprotno. Zbog toga su svi oni i postali to što jesu", napisao je Dozet.

Pročitajte još:

* "Liga u kojoj 90% klubova ne može da obezbedi plate, a oni traže banane u svlačionici"

* Miljenović i Zagorac o Uniji: Cilj je poboljšanje statusa i života igrača

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu