Nova vest
Košarka 35

22.4.2024.

0:03

Dončić i Irving nemoćni – Dalas bez šansi u LA

Košarkaši Los Anđeles Klipersa slavili su protiv Dalas Maveriksa (109:97), u uvodnom susretu prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Tajron Lu nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, kog muči koleno, ali to se nije mnogo osetilo na igru Klipersa na ovom meču.

Imali su širinu i veći broj raspoloženih igrača nego rival, a sa poenima, ukupno 28, prednjačio je Džejms Harden, koji je sakupio i osam asistencija.

Vrlo zapažen učinak pod košem imao je hrvatski centar Ivica Zubac, sa dabl-dablom, u vidu 20 poena i 15 skokova.

Pol Džordž je povukao u poslednjem kvartalu, meč završio sa 22 poena i šest skokova, dok su dvocifreni bili još Terens Men sa 13 poena i devet skokova, odnosno Rasel Vestbruk sa 13 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Na drugoj strani su praktično dve trećine poena postigli Luka Dončić i Kajri Irving. Dončić je imao 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Irving 31 poen, sedam skokova i četiri asistencije.

Domaći su već u prvoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti, da bi ona išla i do +27 uoči velike pauze.

Vođstvo Klipersa je i u nastavku utakmice bilo više ili manje oko 20 razlike, da bi Maveriksi pred poslednja tri minuta uspeli da je spuste na -14.

Uspeli su u završnici još malo da spuste razliku, ali ne mnogo, pa će prvu pobedu morati da potraže u sredu od 4.00 na istom ovom mestu.

Podeli:

Komentari 35

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu