Nova vest
Košarka 22

2.4.2024.

23:00

"Centri bi mi cele sezone gledali Jokića" - Rondo otkrio kako bi čuvao Srbina VIDEO

Režon Rondo, jedan od najboljih pravih plejmejkera 21. veka, stavio se u ulogu trenera u podkastu "All the smoke" pričajući o Nikoli Jokiću.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Rondo je u pomenutom podkastu otkrio i da se penzionisao, a malo pre tog dela Met Barns ga je pitao kako bi pokušao da uspori Jokića da je trener.

"Pre svega, morate imati dobro osoblje. Mislim da je poslednji tim koji ga je usporio bio naš u ‘bablu’. Imali smo Dvajta Haurda, Džavejla Mekgija i Entonija Dejvisa. Imali smo tri visoka centra koja smo mogli da stavimo da ga čuvaju", rekao je Rondo i nastavio:

"Mislim da je Minesota tim koji ima najbolju šansu, tim koji ima visoke igrače da stavi na Jokića (Gobera i Taunsa). Ali, opet… da sam na mestu ekipe sa Zapada, moja dva centra bi gledala Jokića cele godine. Ako se pripremam na taj način, proučavam sve njegove tendencije, gledam kako dobija faulove, kada postaje dominantan".

Rondo je bio član ekipe 2020. godine koja je eliminisala Denver u finalu Zapada i zatim osvojila šampionsku titulu.

"Mislim da je nedavno imao 10 ili 12 poena, neki nisko poenterski meč. Dakle, gledam taj meč da vidim šta se desilo, šta je ekipe radila drugačije. Znam da je Majkl Porter bio raspoložen na toj utakmici, ali kako je Jokić usporen? Šta je urađeno drugačije u odnosu na mečeve kada je dao 40 poena. A, takođe, gledam i te utakmice. Gde je bio dobar? Koliko je šutnuo slobodnih bacanja? Koliko trojki? Dakle, razlažem igru, njegovu posebno tokom cele sezone, ako moram da se suočim sa njim u plej-ofu", kazao je Rondo.

Rondo je u karijeri odigrao 958 utakmica, prosečno je beležio 9.8 poena i 7.9 asistencija i smatra se jednim od najpametnijih igrača koji je kročio na NBA parkete.

Mnogi smatraju da bi bio sjajan trener, a uskoro ćemo saznati da li će uploviti u te vode.

Podeli:

Komentari 22

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu