"Uvek šalju trojicu na mene, dominiram – nema sumnje da sam MVP"

Bliži se kraj sezone, a time i trka za najkorisnijeg igrača NBA lige gde je prvi favorit za MVP nagradu Nikola Jokić.

Izvor: SS

Četvrtak, 22.04.2021.

19:48

Foto: Profimedia

Američki mediji potenciraju da je glavni protivkandidat Srbinu centar Filadelfija 76-ersa Džoel Embid.

On je dao intervju poznatom novinaru Šemsu Šaraniji koji ga je pitao da li u njegovoj glavi postoji bilo kakva sumnja da je najbolji igrač lige.

"Nema nikakve sumnje. Glavna stvar na koju sam uvek fokusiran je pobeđivanje. Kada je tako, svi pobeđujemo u timu, a kada nije onda takve stvari ne dolaze i ne mogu da budem kandidat za bilo kakvu nagradu. Moj fokus je na osvajanje titule", rekao je Embid,

Potom se detaljnije posvetio razlozima zbog kog bi baš on trebalo da bude najkorisniji igrač NBA lige.

"Kada je reč o MVP nagradi... Uvek šalju trojicu igrača na mene, a ja i dalje uspevam da radim ono što najbolje znam. Kada pogledate moje utakmice, igru u odbrani i sve brojeve, mislim da zaslužujem to jer igram na obe strane. Prvi smo u konferenciji. Poslednja dva MVP priznanja išla su Janisu, a on je upravo to činio, ofanzivno i defanzivno, i bio je prvi u konferenciji", istakao je centar Filadelfije.

Više puta je tokom intervjua napomenuo da je dominantan tokom cele sezone i da nema nameru da stane.

"Nepoštovanje i frustracije prošle sezone, kao i kritike Šakila O'Nila su mi otvorile oči da budem bolji i shvatim da mogu da budem bolji igrač".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: