Rondo gej sudiji: Je..na ped....no

Plejmejker Sakramento Kings Radžon Rondo digao je veliku prašinu u javnosti pošto je uvredio sudiju Bila Kenedija na osnovu seksualne orijentacije.

Izvor: SO

Utorak, 15.12.2015.

10:02

Default images
Getty Images

Na meču trećeg decembra u Meksiko Sitiju sa Bostonom Rondo je Kenediju rekao “ti si je..na ped....na, Bili“ pošto ga je sudija prethodno isključio iz igre zbog dve tehničke greške.

Rondo je prekršio pravila jer je posle isključenja počeoa da uhodi Kenedija i da ga vređa, što su potvrdili i preostale sudije dodavši da su pleja Kingsa morali saigrači da drže i da ga je obezbeđenje izvelo sa terena.

Plej Kingsa prvobitno je negirao da je uputio takve uvrede, a onda se oglasio putem Tvitera onim što su mnogi okarakteristali kao prilično mlako izvinjenje

“Moje reakcije tokom utakmice bile su posledica frustracije i emocije, tačka. To apsolutno ne odražava moja osećanja prema LGBT zajednici. Nisam želeo da uvredim nikoga“, napisao je Rondo.

On je kažnjen jednom utakmicom neigranje bez plate, a s obzirom na to da zarađuje 9,5 miliona dolara godišnje, prestup ga je koštao 86.300 dolara.

Zvaničnici Kingsa, vlasnik Vivek Ranadiv i generalni menadžer Vlade Divac, izvinili su se Kenediju i osudili su Rondov postupak.

“Otišlo je predaleko, Rondo nije mislio to što je rekao i mi kao organizacija ne podržavamo takve stvari. Video sam ga, izvinio se i pogrešio je, podržavamo kaznu, rekao je nešto neprihvatljivo“, kazao je Divac.
Getty Images
Posle cele kontroverze, sudija Bil Kenedi, jedan od najboljih u NBA ligi, javno je obznanio da je gej.

“Ponosan sam što sam NBA sudija i što sam gej muškarac. Sledim put koji su utrli neki drugi i nadam se da će ovo poslati poruku mladim muškarcima i ženama u sportu da ne smeju da dozvole nikome da učini da se osećaju loše zbog onoga što jesu“, rekao je Kenedi, koji sudi već 18 godina u NBA. Podršku Kenediju dao je i Džejson Kolins, prvi otvoreno gej košarkaš u NBA ligi.

“Ponosan sam na Bila Kenedija što je podelio svoju priču i što pokazuje pravi profesionalizam. Poštovanje“, napisao je Kolins na Tviteru.

Kenedi je drugi sudija koji je javno saopštio svoju seksualnu orijentaciju, posle Vajolet Palmer, koja se udala za partnerku Tanju Stin prošle godine. Putem saopštenja Kenedija je podržao i komesar NBA lige Adam Silver.

“Celim srcem podržavam Bilovu odluku da živi život ponosno i otvoreno. Bil je postao jedan od najboljih sudija u ligi zbog svoje strastvenosti, posvećenosti i hrabrosti. NBA liga napravila je veliki napredak i radimo kako bismo osigurali da se svi tretiraju sa poštovanjem i dostojanstvom“, naveo je Silver.

Rondo je treći NBA igrač koji je kažnjen zbog uvreda na osnovnu seksualne orijentacije, ali prvi koji je i suspendovan. Centar Čikago Bulsa Žoakim Noa kažnjen je sa 50.000 dolara tokom plej-ofa 2011. godine jer je tako uvredio navijača, a Kobi Brajant je iste sezone kažnjen sa 100.000 dolara jer je antigej opasku uputio ka sudiji. Obojica su se izvinili zbog svojih komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: