Ponedeljak, 24.07.2023.

12:45

Rašović za B92.net: Nema umora, željno iščekujemo meč sa Italijom

Pred vaterpolistima Srbije je novi najvažniji meč na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, pošto ih u utorak od 9.30 čeka četvrtfinalni okršaj sa Italijom.

Izvor: Dejana Popoviæ

Rašović za B92.net: Nema umora, željno iščekujemo meč sa Italijom
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Do plasmana među osam najboljih ekipa na svetu, izabranici Uroša Stevanovića morali su da preskoče Japan (16:10). Očekivano je bio jedan težak meč protiv neugodnog domaćina sa specifičnim stilom igre, ali Srbija je još jednom pokazala da može da se suprostavi svakom protivniku i da izdigne na pravi način iz svake situacije.

Parirali su uporni Japanci dve četvrtine, ali kada su "delfini"preuzeli kontrolu i stekli razliku pobeda se nije dovodila u pitanje.

"Baš onako kako sam ga i zamislio i još teži, ali od početka do kraja smo kontrolisali i nismo nijednog momenta stali nego smo se držali dogovora", rekao je vaterpolista Srbije Strahinja Rašović za B92.net.

Bila je ovo najbolja timska partija Srbije na SP, jer su se protiv Japana konačno iskristalisale uloge, svako je odradio svoj deo posla kada je bilo potrebno.

Niko nije bežao od odgovornosti, pa smo videli Rašovićev projketil sa pola bazena, odličnu rolu Nikole Jakšića, koji je još jednom je pokazao zašto je lider ove generacije, dok se Marko Radulović uključio baš onda kada je trebalo slomiti neugodne Japance.

Završni udarac dala je i centarska linija, Đorđe Lazić i Nemanja Ubović iščupali su važne golove, a golmanski tandem Mišović - Mitrović još jednom je bio na visini zadatka. Pristup koji daje razlog za optimizam pred okršaj sa favorizovanim Italijanima, aktuelnim vicešampionima planete.

"To je jedini način da se suprostavimo Italiji, samo sa takvim pristupom kakav je juče bio protiv Japana. Ono što sam rekao, treba da se podižemo kroz turnir i da gledamo da našu igru da unapredimo. Mislim da smo iz utakmice u utakmicu bili bolji i samo tako da nastavimo"
, ističe vaterpolista Srbije, koji će naredne sezone igrati za mađarski Vašaš.
Kao pobednici grupe, Italijani su imali koji dan odmora više posle prve faze, a Srbija jedan meč više, što je na kraju i dobra stvar za ovaj novi podmlađeni tim, koji nema šta da izgubi, ali može da iznenadi.

Seća se Rašović prošlogodišnjeg SP u Budimpešti i Srbije, koja je posle grupne fazne imala pauzu zbog direktnog plasmana u četvrtfinale, ali je na kraju izgubila od Hrvatske (14:12), koja je među osam došla kroz razigravanje.

"Nema tu umora, barem ne u našem slučaju. Željno iščekujemo sutrašnji meč protiv Italije. Nadam se da će u odnosu na prošlu godinu, pobeda ovaj put biti naša"
, kaže Rašović.

Strahinja Rašović uz Jakšića ima neku vrstu liderske uloge, neko je na koga se selektor oslanja u prelomnim trenucima. Taj zadatak do sada je ispunjavao na prvi način i zasluženo je najbolji strelca Srbije, od koga se i u četvrtfinalu očekuje mnogo.

"Samo timska igra i ispunjavanje zadataka koji se od mene traže, a sve ostalo će samo doći", zaključio je Strahinja Rašović.

Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu će se sastati sa bolji iz duela Grčka - Crna Gora.

Dejana Popović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: