Subota, 22.07.2023.

12:30

Mišović za B92.net: Mogao sam i bolje, ali drago mi je što sam pomogao ekipi

Vaterpolisti Srbije u nedelju od 11.30 sati igraju meč osmine finale na Svetskom prvenstvu protiv domaćina Japana.

Izvor: Dejana Popoviæ

Mišović za B92.net: Mogao sam i bolje, ali drago mi je što sam pomogao ekipi
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Delfini su sa druge pozicije iz grupe D otišli u osminu finala SP u Fukuoki, a velikoj pobedi protiv Crne Gore, posle preokreta i peteraca (17:15), pred najefikasnijeg Đorđa Vučinića, doprineo je i mladi golman Vladimir Mišović.

Dao je selektor Uroš Stevanović šansu vedeti Crvene zvezde umesto iskusnog Branislava Mitrovića, a Mišović mu se odužio na pravi način.

Začarao je svoju mrežu na sličan način kao što je to uradio tokom Kupa Srbije kada nije dozvolio vaterpolistima Radničkog i Novog Beograda da priđu Zvezdinom golu zbog čega je bio jedan od najzaslužniji za osvajanje trofeja.

Mišović je odličnu partiju protiv Crne Gore završio sa sedam intervencija i s pravom pokazao da je zalog za budućnost.

"Ne znam baš da li sam bilo odličan na golu, ali mi je drago da sam uspeo da pomognem svojoj ekipi da dođe do izjenačenja i na kraju da pobedi. Smatram da sam imao dobru klupsku sezonu, sa mnogo jakih utakmica koje su doprinele da steknem novo iskustvo. Imamo iza sebe osvojen kup i drugo mesto u prevenstvu. Siguran sam da sam svoj posao mogao da odradim još bolje i da ekipa dođe do trijumfa u regualrnom delu",
rekao je golman Srbije Vladimir Mišović za B92.net.

"Rivalstvo sa Crnom Gorom traje već duži niz godina,a poslednje pripreme smo odradili baš sa njima. U utakmici u kojoj smo imali loš start, presudili su karakter, volja, želja i istrajnost. Sve to nam je donelo ovaj važan trijumf. Sada smo pokazali karakter, za razliku od utakmice sa Španijom, gde smo takođe iamli loš početak, nekoliko golova zaostatka, a tokom celog meča jurili tu njihovu prednost. Nismo u tome uspeli, ali smo protiv Crne Gore preokrenuli. Verujem da će sve doći na svoje kako prventsvo odmiče i da ćemo konačno ući u meč kako treba", kaže Vladimir. Juniorski šampion sveta iz 2021. godine jedan je od sedmorice debitanata koje je Stevanović poveo na planetarni šampionat u Japanu.

Mišović, koji ima 21 godinu dobio je ulogu drugog čuvara mreže, kao zamena jednom od najiskusnijih u timu i jednom od najboljih vaterpolo golmana Branislavu Mitroviću.

"Potrudio sam se da opravdam ukazano poverenje selektora. Svakako da mi je čast što sam zamena jednom od najboljih golmana na svetu. Bane mi svakodnevno daje saveta koje mi pomažu u pripremi za utakmicu, s obzirom da sam jedan od najmlađih u tim", ističe Mišović, koji kada nije među stativama, onda najsrčanije podržava svoj tim sa klupe.

Duel sa crnogorskim "ajkulama" bila je prilika da se Srbija pripremi pred važan duel portiv neugodnog domaćina, koji će imati igrača više u vidu domaće publike.

"Trudimo se da se dižemo i napredujemo iz utakmice u utakmicu. Meč sa Crnom Gorom nam je podigao svest o tome koliko možemo, ali je podigao i samopouzdanje pred osminu finala Prostora za napredak uvek ima u svim segmentima igre", rekao je on.

Srbije je protivnika u borbi za plasman u četvrfinale dobila posle zanimljive i dinamične utakmice Hrvatske i Japana (17:12), a postavljalo se pitanje šta će Hvrati uraditi, da li će kalkulisati protiv domaćina i tako "izabrati" protivnika u osmini finala.

"Stvarno nije bitno ko je sa druge strane, da li Hrvatska ili Japan. Na kraju je to bio tim Japana, koji domaćin i koji će igrati pred punim tribinama. Očekujemo jako tešku i tvrdu utakmicu od samog starta. Mi ćemo se potruditi da ispoštujemo dogovor koji budemo imali. Daćemo svoj maksimum da prođemo u četvrtfinale. Osmina finala sama po sebi nosi određenu težinu, ali svakako da idemo na pobedu", zaključio je Mišović.

Pobednik ovog para u četvrtfinalu sastaće se sa Italijom, aktuelnim vicešampionom sveta, 25. jula od 10.30.
Dejana Popović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: