Nova vest
Fudbal 27

31.3.2024.

14:21

Tri scenarija za Mitrovića – jedan je da propušta EURO

Srpski napadač Aleksandar Mitrović se povredio tokom derbija Rijada protiv Al Šababa, a prve prognoze iz Suadijske Arabije sugerišu da su moguća tri potencijalna ishoda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jedan od njih je i da će Mitrović propustiti Evropsko prvenstvo (14. jun - 14. jul) ukoliko bude bilo potrebe za hirurškim zahvatom.

"Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena i da postoji delimično oštećenje, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana. Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom", piše "Al-Ain".

Doktor Ajman Al Ahmad je dao svoje viđenje situacije.

"Kod Mitrovića je u pitanju pukotina zadnje lože. Teško da se radi o povredi prvog ili trećeg stepena, pre bih rekao da je drugi stepen. Njegovo odstustvo može da traje do mesec i po dana, a period bi mogao da bude i duži ako je naprsnuće blizu kosti. Ako se požuri sa povratkom na teren, može da postoji ozbiljna opasnost da se povreda vrati i da bude van terena tri meseca. Moguće da se vrati na trening za oko 25 dana, ali profesionalni igrači na teren se vraćaju tek kada bolovi u potpunosti nestanu", rekao je za "Saudijska Arabija čenel".

Podeli:

Komentari 27

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Stigla pretnja Britancima: "Biće posledica"

Šefica kompanije "Stellantis" u Velikoj Britaniji, Marija Gracija Davino, upozorila je da bi ta fabrika mogla da prestane da proizvodi vozila u zemlji ako vladine inicijative za elektrifikaciju stvore "neprijateljsko" poslovno okruženje.

Index.hr

12:25

44 min

Aktuelno

Evo zbog čega su fotografi besni

Fotografi su besni i počeli su da optužuju kompaniju Meta da greškom označava njihov legitimni rad kao "Kreiran pomoću AI" na platformama Facebook, Instagram i Threads.

B92

10:00

3 h

Novo Sport Video Menu