Nova vest
Fudbal 1

23.6.2024.

23:40

Kejn odgovorio na kritike: "Znaju koliko je teško"

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je da bi bivše zvezde reprezentacije Engleske trebalo da se sete koliko je teško igrati za reprezentaciju pre nego što počnu da kritikuju.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Kejn je odgovorio na oštre kritike bivših reprezentativaca Engleske Gerija Linekera i Alana Širera nakon pobede Engleske nad Srbijom 1:0 i remija sa Danskom 1:1.

"Znam da moraju da budu iskreni i da daju svoje mišljenje, ali takođe imaju odgovornost jer se mnogi ljudi ugledaju na njih, slušaju ih i stalo im je do njihovog mišljenja", izjavio je Kejn.

Lineker, koji je na 80 utakmica za reprezentaciju postigao 48 golova, uz psovku je prokomentarisao igru Engleske protiv Danske i rekao da "Kejn mora mnogo bolje".

Kejn je izjavio da ne želi da "omalovaži nijednog igrača, posebno igrača koji je nosio dres reprezentacije i zna koliko je teško igrati za Englesku".

"Suština je da kao nacija dugo nismo ništa osvojili, a mnogi od ovih igrača su igrali u tom periodu i znaju koliko je teško", rekao je Kejn.

Muška fudbalska reprezentacija Engleske nije osvojila veliki turnir od Svetskog prvenstva 1966. godine.

Uprkos kritikama, Engleska je prva u Grupi C sa četiri boda, a u poslednjem kolu će u utorak u Kelnu igrati protiv Slovenije, koja je druga u grupi sa dva boda.

"Nije vreme za paniku", zaključio je Kejn.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

1 d

Novo Sport Video Menu