Nova vest
Fudbal 15

20.6.2024.

20:59

Hitna reakcija UEFA – pokrenuta istraga protiv Hrvatske i Albanije zbog "Ubij Srbina"!

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je istragu protiv navijača Albanije i Hrvatske zbog dešavanja na tribinama tokom međusobnog duela te dve reprezentacije na EURO.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Iz UEFA je večeras stigla potvrda da je regulatorno telo reagovalo prema članu 31 povodom dešavanja koji su u sredu viđeni na utakmici u Hamburgu.

"U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tokom utakmice grupne faze UEFA Evropskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. juna 2024. godine u Hamburgu, Nemačka - stoji u objavi UEFA", stoji u saopštenju.

Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice drugog kola grupe B Evropskog prvenstva (2:2) u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

Povodom toga je stigla i reakcija iz FSS, čiji je generalni sekretar Jovan Šurbatović najavio i povlačenje našeg tima ukoliko dve okrivljene strane ne budu kažnjene.

Iz UEFA su, osim informacije da je istraga pokrenuta, poručili da će sve dalje informacije u vezi sa ovim slučajem biti blagovremeno saopštene.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

iOS

Načekaćemo se

Sajt The Information izveštava da Apple-ov projekat preklopnog iPhone-a napreduje i više nije samo koncept.

The Information

10:30

2 h

Novo Sport Video Menu