Nova vest
Fudbal 83

19.6.2024.

22:58

FSS poručuje: "Nećemo igrati EP ako se Hrvatska i Albanija ne kazne" VIDEO

Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni, odnosni njihove pristalice.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Hrvatski i albanski navijači su tokom današnje utakmice dve fudbalske reprezentacije u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" tokom meča drugog kola grupe B Evropskog prvenstva (2:2).

"FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

"Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači".

Nastavio je da priča o spornim dešavanjima i zahvalio se Evropskoj kući fudbala na tome što je oduzela akreditaciju albanskom novinaru koji je provocirao srpske navijače.

"Uputićemo apel UEFA povodom današnjih dešavanja. Nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom. Ne želimo da politizujemo prvenstvo", kaže Šurbatović.

UEFA je danas sa ukupno 14,500 evra kaznila i Srbiju.

"Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jedngo pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", objašnjava Šurbatović, koji zaključuje još jednim osvrtom na današnji incident u Hamnburgu:

"Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne."

Podeli:

Komentari 83

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

13 h

Novo Sport Video Menu