Nova vest
Fudbal 7

19.6.2024.

23:29

Hrvati pišu: Albanci su vikali "ubij Srbina"

Hrvatska je remizirala sa Albanijom 2:2 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Albanci su nakon jako lošeg prvog dela protiv Hrvatske vodili 1:0, a tim Zlatka Dalića u drugom poluvremenu preokrenuo je rezultat u razmaku od dva minuta. Ipak, Hrvatska nije usela da sačuva vođstvo te je u 95. minutu primila pogodak za podelu bodova.

Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57 hiljada gledalaca, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dve reprezentacije družili su se i dan pre na ulicama Hamburga u prijateljskom okruženju, zajedno pili i pevali.

No na stadionu nije prošlo bez incidenata.

Albanski navijači tokom utakmice su skandirali "Ubij Srbina!", a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na teren. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što je moglo da se vidu i u prenosu.

FSS je zbog ovog incidenta poručio da ukoliko UEFA ne sankcioniše ove incidenta, Srbije neće nastaviti takmičenje na Evropskom prvenstvu. 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

16 h

Novo Sport Video Menu