Nova vest
Fudbal 0

23.4.2024.

21:25

Fudbaler čeka izručenje u Holandiju – osuđen zbog šverca kokaina i pokušaja ubistva

Saslušanje o ekstradiciji holandskog profesionalnog fudbalera Kvinsija Promesa, kako bi se donela odluka da li će biti predat vlastima u Holandiji.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Saslušanje će verovatno biti održano sledeće nedelje, javio je holandski "RTL Nieuws" pozivajući se na sudske dokumente. 

U Holandiji je raspisana poternica za Promesom, zbog optužbe za trgovinu kokainom, kao i odvojene optužbe vezane za ubod nožem člana porodice.

Bivši fudbaler Ajaksa i holandski reprezentativac, uhapšen je pre mesec dana na aerodromu u Dubaiju na osnovu optužbi tamošnjih vlasti i zato što se njegovo ime našlo na Interpolovoj listi poznatih begunaca. 

Očekuje se da ročište za ekstradiciju počne 2. maja, javio je RTL.

Promes je bio u Dubaiju na trening kampu sa sadašnjim klubom, Spartakom iz Moskve, kada je priveden zbog saobraćajnog prekršaja. 

Holandski TV kanal podseća da je Promes napustio mesto nesreće i da nije platio pričinjenu štetu. Prvo mu je bilo dozvoljeno da sačeka saslušanje za ekstradiciju na slobodi, ali je prošlog meseca ponovo vraćen u pritvor.

Promes je u februaru osuđen na šest godina zatvora zbog umešanosti u međunarodnu trgovinu drogom, a prethodno mu je izrečena kazna od godinu i po dana zbog pokušaja ubistva rođaka.On je uložio žalbu na oba slučaja. 

Apelacioni sud u Amsterdamu održaće 20. septembra statusnu raspravu u vezi sa okrivljenim.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

4 h

Novo Sport Video Menu