Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2023.

10:15

Real je izabrao čudo od igrača – tinejdžer "zakuvao" borbu za titulu u Brazilu VIDEO

Fudbaleri Palmeirasa pobedili su kao gosti Botafogo 4:3 iako su posle 36 minuta gubili 3:0. Junak utakmice je tinejdžer Endrik kojeg je već "kaparisao" Real.

Izvor: B92

Autor:B92

Real je izabrao čudo od igrača – tinejdžer
Foto: EPA-EFE/Isaac Fontana

Endrik je sa dva gola vratio tim iz Sao Paula u život i pokazao kakav je "biser" iako još nije ni punoletan.

Učestovao je i u akciji kod trećeg gola.

Madridski Real je, prema svemu sudeći, izabrao još jednog neverovatnog fudbalera iz Brazila, s tim da ovaj "preti" da bude nešto najbolje što je publika najvećeg kluba na svetu gledala.

A nagledala se najvećih igrača proteklih decenija.

Endrik će se 2024. godine priključiti Realu, do tada će uveseljavati navijače u Brazilu gde se trka za titulu protekle noći zakomplikovala upravo zahvaljujući ovom "vunderkindu".

Botafogo je do ove runde bio šest bodova ispred Palmeirasa, delovalo je da razlika ide na devet, međutim tinejdžer Endrik se u nastavku meča pobrinuo da stvari krenu "na vodenicu" gostiju.

Sve golove Palmeiras je postigao u drugom poluvremenu.

Sa dva gola, dve solo akcije, dve majstorije, u potpunosti je vratio svoj tim u igru. Prvi gol dao je u 49. minutu, drugi u 84, pokazavši neverovatnu brzinu, veštinu, probojnost i efikasnost, da bi u 89. izveo i slobodan udarac posle kojeg su gosti postigli i treći gol.

Konačno, potpuni šok za tim iz Rija usledio je u devetom minutu nadoknade kada je Muriljo pogodio za 3:4!

Možda je ovo bio i najveći preokret viđen ove sezone, posebno ako se ima u vidu da je Palmeiras promašio i jedanaesterac u 83. minutu.

Domaći su inače igrali sa desetoricom od 76. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu