Nova vest
Fudbal

Subota, 28.10.2023.

10:43

Buđenje srpske struke – šestorica naših trenera lideri u svojim ligama

Dugo nismo imali slučaj da ekipe čak šestorice srpskih trenera u istom momentu budu lideri na tabelama u svojim šampionatima.

Izvor: B92

Autor:B92

Buđenje srpske struke – šestorica naših trenera lideri u svojim ligama
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

U najjačim ligama Evrope, za sada, nemamo baš čime da se pohvalimo kada je struka u pitanju, ali zato su van elitnog društva srpski treneri i te kako uspešni.

Dejan Stanković, Vlada Ivić, Marko Nikolić, Miloš Milojević, Vladan Milojević i Ivan Jovanović vode glavnu reč u svojim ligama.

Bivši trener zvezde Vladan Milojević prvi je sa Apolonom u šampionatu Kipra, i ne samo da je prvi nego je i bez poraza u prvih osam kola.

Bez poraza je i Vlada Ivić koji radi sjajan posao u ruskom Krasnodaru - lideru prvenstva posle 12 kola.

Krasnodar suvereno drži čelo sa učinkom od osam pobeda i četiri nerešena rezultata.

Dalje, u Grčkoj, na prvom mestu posle pobede službenim rezultatom zbog incidenata na atinskom derbiju, je Panatinaikos našeg Ivana Jovanovića. Olimpijakosu je oduzet bod kao kazna za incidente tako da je sada PAO usamljen na čelu karavana.

Od dolaska u klub Ivanović je bukvalno preporodio Panatinaikos, vratio je trofej (Kup) posle osam godina posta, minulu sezonu bio je drugi (do kraja u borbi za titulu), a u svojoj trećoj sezoni sa "Zelenima" na dobrom je putu da nisku dobrih rezultata podigne na još viši nivo..

Srpski treneri sa velikim uspehom rade i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tamo glavnu reč vode nekadašnji treneri Zvezde i Partizana Miloš Milojević i Marko Nikolić, sa svojim klubovima Al Šababom i Al Vaslom.

Na tabeli, nakon šest kola, njihovi timovi dele prvo mesto bez poraza sa identičnim učinkom (4-2-0) s tim da se Milojevićev Al Vasl vodi kao lider zbog bolje gol razlike.

Konačno, u Mađarskoj, prvo mesto drži i Dejan Stanković sa svojim Ferencvarošem. Od dolaska u klub pre mesec i po dana Stanković nema poraz, ni u domaćim okvirima, ni u Evropi, i za sada pokazuje da je bio pun pogodak uprave najjačeg mađarskog kluba.

Ovom nizu lepih rezultata srpski trenera za kraj dodajmo i podatak da smo do nedavnog otkaza Mladena Krstajića imali čak trojicu trenera na selektorskim pozicijama.

Pored Krstajića, koji je vodio Bugarsku, i Miloševića koji je nedavno preuzeo selekciju BiH, Aleksandar Janković je angažovan na mestu selektora kineske reprezentacije.

Inače, trener olimpijskog tima te zemlje je takođe Srbin - Dejan "Švaba" Đurđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu