Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.10.2023.

17:20

Omladinici Zvezde ispustili pobedu – Lajpcigu bilo dovoljno pet minuta

Mladi fudbaleri Crvene zvezde igubili su od Lajpciga 2:1 (0:0) u trećem kolu grupne faze omladinske Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Omladinici Zvezde ispustili pobedu – Lajpcigu bilo dovoljno pet minuta
Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli bili su blizu pobede, od tri boda delilo ih manje od 10 minuta, pošto su do 82. minuta imali minimalnu prednost, ali je na kraju nečaki klub posle preokreta uspeo da upiše trijumf.

Omladinci Zvezde poveli su u 47. minutu, kada je strelac bio je Veljko Vukojević, a domaćinu je izjednačenje doneo Simon Širak u na osam minuta pre kraja susreta.

Da ekipa Nenada Milijaša ne uzme ni bod, pobrinuo se Lucio Šarić, koji je u 87. minutu pogodio za 2:1 i pobedu svog tima.

Posle prilično nezanimljivog prvog poluvremena, Zvezda je u Lajpcigu povela golom Veljka Vukojevića u 47. minutu. Momak koji je pre sedam dana debitovao za prvi tim Zvezde, odlično se snašao u šesnaestercu domaćina i matirao golmana Fernanda Dikesa.

Delovalo je da će Zvezda odneti ceo plen u Beograd, ali je u 81. minutu izjednačio Simon Širak. Vezista Lajpciga je uputio neodbranjiv udarac sa ivice šesnaesterca.

Preokret i pobedu domaćinu doneo je Lucio Šarić golom u 87. minutu. Šarić je šutirao iz srca šesnaesterca, a lopta je zakačila Luku Lečića i prevarila golmana Vuka Draškića.
U četvrtom kolu, Zvezda će 7. novembra dočekati Lajpcig i imati priliku za revanš, dok će Mančester siti biti domaćin Jang bojsu, kojeg je u Švajcarskoj pobedio rezultatom 4:0.

Na tabeli grupe G prvi je Mančester Siti sa sedam bodova, koliko ima i Lajpcig, Zvezda je treća sa tri boda, dok je Jang bojs poslednji bez bodova.

U osminu finala direktno ide prvoplasirana ekipa iz svake od osam grupa, dok će drugoplasirani u razigravanje za plasman u osminu finala protiv nekog od klubova koji se takmiče u stazi državnih šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu