Nova vest
Fudbal

Subota, 07.10.2023.

15:06

Murinjo: Sigurno ću jednog dana raditi u Saudijskoj Arabiji

Portugalski trener, slavni Žoze Murinjo, izjavio je gostujući na egipatskoj televiziji da očekuje angažman u Saudijskoj Arabiji narednih godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjo: Sigurno ću jednog dana raditi u Saudijskoj Arabiji
Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

On je za stanicu "MBC Egypt TV", čiji su vlasnici inače Saudijci, rekao da je samo pitanje vremena kada će preuzeti neki od klubova u Saudijskoj Arabiji.

Njegov sunarodnik Kristijano Ronaldo zimus je prvi napravio takav korak, za neverovatan novac se preselio u Al-Nasr, a Murinjo bi, kaže, krenuo tim putem u neko buduće vreme.

"Ići ću svakako u Saudijsku Arabiju u slobodno vreme, ali sam ubeđen da ću jednog dana i raditi tamo. Ne znam kada, ali sam prilično siguran da će se to desiti", rekao je Murinjo.

Portugalski trener prolazi kroz turbulentan period u Romi jer ekipa posrće na startu nove sezone pa nije baš ni najsigurniji da li će naredno kolo dočekati kao trener Vučice.

"Za sada sam posvećen Romi i želim dati sve od sebe klubu, do poslednjeg dana. Niko ne zna šta donosi sutra, ali ću definitivno raditi jednog dana u Saudijskoj Arabiji", ponovio je svoju želju.

Portugalac je ne tako davno i rekao da je letos imao ponude iz Saudijske Arabije ali se odlučio za ostanak u Romi i treću sezonu, pošto je doneo klubu trofej Lige konferencija i vodio ga prethodno do finala Lige Evrope.

Zanimljivo je da je pre nekoliko dana Roma postigla dogovor sa saudijskim partnerima da se se logo turističke ponude Rijada reklamira na dresovima Rimljana.

"Vrata Saudijske Arabije su mi uvek otvoren, želim da učinim da tamo fudbal napreduje još više. Kristijano je tamo otišao i dao ljudima potpuno novu perspektivu tamošnjeg fudbala. Ljudi su mislili da će tamo sa njim to biti šou jednog čoveka ali su tokom leta shvatili da se tamo sve menja. Tamo ne dolaze više samo igrači na zalasku karijera već igrači koji su u najboljim godinama, jer je tamošnja liga sada dobra, bolja nego ranije, i biće još bolja i kvalitetnija", dodao je Mutinjo koji, očigledno, i sebe vidi kao deo megalomanskog projekta u režiji Saudijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu