Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2023.

13:47

Nejmar o Arabiji: Ronalda su nazivali ludim VIDEO

Brazilac Nejmar dao je prvi intervju otkako je prešao iz Pari Sen Žermena u saudijski Al Hilal.

Izvor: B92

Autor:B92

Nejmar o Arabiji: Ronalda su nazivali ludim VIDEO
Foto: Profimedia

Nejmar je potpisao dvogodišnji ugovor vredan navodno 150 miliona dolara po sezoni.

Osim toga dobio je vilu sa 25 soba i pet članova ličnog osoblja, tri superautomobila, ličnog vozača 24 časa dnevno na raspolaganju, privatni avion, uz bonuse od 80.000 dolara za svaku pobedu i 500.000 za svaku objavu na društvenim mrežama koja promoviše Saudijsku Arabiju.

"Verujem da je konkurencija važna, zato sam i došao u ovu ligu. Očigledno je da je to ogromna promena, ali je i novi izazov. Uzbuđen sam da pišem istoriju. Verujem da je Kristijano Ronaldo sve ovo pokrenuo, a svi su ga nazivali ludim, ovakvim i onakvim. Danas vidite kako liga raste sve više i više", rekao je Nejmar.

On je samo jedna u nizu zvezda koje su posle Ronalda stigle u Arabiju, poput Karima Benzeme, N'Goloa Kantea, Roberta Firmina, Sadija Manea, Rijada Mahreza, ...

"Naravno da je to pomoglo u mojoj odluci. Uzbudljivo je sresti vrhunske igrače u drugim timovima. To oduševljva, motiviše da igraš bolje. A kada igraš protiv Ronalda, Benzeme i Firmina uzbuđenje je još veće. Srećan sam što sam došao u ovu ligu. Biće divno igrati protiv njih. Biće fantastično".

Brazilac tvrdi da nije ni sa kim pričao o životu u Arabiji pre nego što je doneo odluku.

"Ni sa kim ko živi ovde, čak ni o ligi. Naravno da sam kratko ćaskao sa Telešom, Malkomom i Mičelom (Brazilac iz Al Hilala, prim. aut), ali ništa o zemlji, gradu ili ligi. Više o tome šta rade, kako su, da li dolaze ili ne. Mnogo Brazilaca će da gleda ligu. Očekujem da navijaju za Al Hilal",
istakao je Nejmar.

Osim Nejmara, Al Hilal je ovog leta doveo još njegovog zemljaka Malkoma, potom Portugalca Rubena Neveša, Senegalca Kalidua Kulibalija, te našeg Sergeja Milinković-Savića.

Očekuju se još dolasci golmana Bonoa iz Sevilje i još jednog Srbina – Aleksandra Mitrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu