Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.07.2023.

17:30

Baharova Zvezda obećava – prvencem Krasoa srušen Zenit usred Rusije

Fudbaleri Crvene zvezde u prvom meču na Premijer kupu rezultatom 2:1, igranom u Sankt Peterburgu.

Izvor:

Autor:

Baharova Zvezda obećava – prvencem Krasoa srušen Zenit usred Rusije
Foto: Profimedia

Ruski tim je otvorio ovo prijateljsko takmičenje pobedom nad Nefčijem (3:1) i tako se istakao kao glavni pretedent na nagradu od 500.000 evra koliko će pobednik dobiti.

Međutim, pita se nešto i srpski predstavnik koji je istakao kandidaturu za mesto najboljeg. Ujedno, ovo je Zvezdi bila prva pobeda protiv Zenita od kako se dva tima tradicionalno sastaju u prijateljskim mečevima.

Kombinovao je Barak Bahar tim za ovaj meč i stigao da isproba i nove uloge za pojedince. Tako samo Srđana Mijailovića videli na mestu štopera, a Stefan Mitrović je po levoj strani imao ulogu sličnoj onoj za koju je Filip Kostić sinonim, tzv. vingbek.

Pokazao je da ima poverenje u mlade igrače, pa je tako u startnih 11 pored Mitrovića svoje mesto našao i Strahinja Eraković (22), Marko Stamenić (21), Jovan Mijatović (18) i Kosta Nedeljković (17).

Od prvog minuta je priliku dobio i Piter Olajinka, koji je opravdao poverenje izraelskog stručnjaka i bio najbolji igrač crveno-belih u prvih 45 minuta.

Nigerijac je konstantno pravio problem zadnjoj liniji Zenita, što probijanjem, što upošljavanjem saigrača. Čak je i penal izborio, ali je isti naknadno poništen zbog prethodnog ofsajda u kom se Nigerijac našao.

Nije uspeo da stigne do gola pre nego što ga je zamenio Vladimir Lučić u drugom poluvremenu, ali zato jeste Mirko Ivanić.

Crnogorski vezista je imao najbolje šanse za Zvezdu u tom periodu, a konačno je jednu iskoristio u 40. minutu kada ga je sjajno našao Mitrović preciznim centaršutom. Ivaniću je ostalo samo da glavom prosledi loptu u mrežu domaćina.

Naravno da nije sve bilo med i mleko za Zvezdu, koja je i ovoga puta pokazala „dečije bolesti“ viđene u prošloj sezoni. Konkretno Gelor Kanga koji je izgubio loptu u opasnoj zoni i tako otvorio kontru protivnika koja je izrodila njihovu najbolju šansu u prvom poluvremenu.

Nakon „karambola“ u šesnaestercu gostiju, lopta je stigla do Kasijere koji šutira iz neposredne blizine, ali njegov udarac maestralno brani Omri Glacer.

To su ujedno i bila glavna dešavanja u prvom poluvremenu.

U nastavku je Zenit uspeo da stigne do izjednačenja u 62. minutu i to debitantskim pogotkom Du Keiroša.

Brazilac je nedavno stigao iz Korintijasa sa kojim ruski tim ima sjajnu saradnju i uspeo već na drugom meču u novom timu da zatrese mrežu.

Bio je na pravom mestu na ivici šesnaesterca kada ga je igrač pronašao, a ovaj udarcem u kontra ugao zatresao mrežu „markiranog“ Glacera.

Pokušala su oba trenera sa promenama da izbegnu odlazak u penale koji bi rešili pitanje pobednika u slučaju nerešenog rezultata. Međutim, upravo je odluku na ovom meču doneo jedanaesterac.

Oboren je u šesnaestercu Zenita Kings Kangva zbog čega je arbitar pokazao na najstrožu kaznu, ali ovog puta nije bilo promene rezultata.

Odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso i bez ikakvih problema postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu, koji je njegovom timu doneo i pobedu.

Zvezdu za četiri dana očekuje duel sa Nefčijem, dok će učešće u ovom takmičenju okončati 12. jula duelom protiv Fenerbahčea, koji tek treba da odigra svoj prvi meč na istom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu