Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2023.

14:00

Realovo novo napadačko ruho: Kvartet otišao, trio pred dolaskom

U toku je potpuna rekonstrukcija navale Madriđana: Umesto Benzeme, Azara, Marijana i Asensia stižu, u prvom talasu, Kejn, Haverc i Belingem.

Izvor: B92

Autor:B92

Realovo novo napadačko ruho: Kvartet otišao, trio pred dolaskom
Foto: Profimedia/osnapix DFL

Madridski Real iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u poslednjoj deceniji a razlog tome može biti činjenica da nije imao prepoznatljivu napadačku oštricu koja mu je godinama donosila trofeje na svim poljima.

Anćeloti je dotegao odbranu, defanziva Madriđana funksionisala je jedno vreme besprekorno, ali to je moglo da donosi rezultat samo donekle - dok na drugoj strani terena nije naišao Mančester siti.

Protiv onakvog uragana nije bilo odgovora, ni defanzivnog, a ni ofanzivnog. Upravo je u tom najvažnijem meču sezone bilo evidentno koliko Anćelotiju nedostaju spremni prvoklasni ofanzivci i klasični napadači, i oni koji kreću i oni koji ulaze sa klupe.

Ali i to će se za narednu sezonu promeniti. U toku je renoviranje.

Real je ušao u proces totalne rekonstrukcije navalnog reda i na dobrom je putu da uskoro završi 90% planiranog posla u tom cilju. Iz kluba su već otišla četvorica navalanih fudbalera, trojica čiji su odlasci i bili planirani - Azar, Marijano i Asensio, ali i Benzema, kome se jednostavno nije stajalo na putu do planine novca koja ga je dočekala u Saudijskoj Arabiji.

Odlazak pomenutog kvarteta pride je i rasteretio kasu Reala za otprilike 67 miliona evra (ukupna visina ugovora ove četvorke).

Sada - vreme je za svežu krv.

Španski mediji prenose da je Real sve svoje resurse usmerio ka tome da u aktuelnom prelaznom roku dovede trio: Hari Kejn, Džud Belingem, Kai Haverc.

Za Belingema se već izvesno vreme spekuliše da je Realov, navodno je dogovoren njegov transfer iz Borusije za oko 100 miliona evra, te da su sledeće "mete" Kejn i Haverc.

Za Belingema je inače spreman šestogodišnji ugovor.

Pregovori u vezi sa transferom Kejna trajaće onoliko kolika bude upornost gazde "Pevaca" Danijela Levija da tvrdi pazar.

Prvi čovek Totenhema, za sada, traži preko 100 miliona za svog najboljeg golgetera ali Realovi pregovarači žele da spuste vrednost transfera.

Dugogodišnji napadač Totenhema, kapiten i lider "Pevaca" se nametnuo kao alternativa posle odlaska Benzeme mada je bio planiran kao dodatak u rosteru i da je Francuz ostao. Sada kada je Karim bivši, potreba za klasičnim golgeterom je utoliko veća, a Kejn je neko ko ispunjava sve uslove da povede navalu "Kraljevskog kluba".

Kai Haverc je još jedan igrač čije je ime boldovano na listi priroiteta u Realu.

Zbog svoje igračke raznolikosti (može biti i lažna devetka, može i plejmejeker) Nemac je prikladna opcija za Madriđane, koje, uz Havercove pozitivne signale ka Kastilji, hrabri i činjenica da ga se Čelsi želi osloboditi - kako ne bi dodatno otežao svoj finansijski trenutak.

Posle investicije od 600 miliona evra na pojačanja samo u jednoj sezoni londobski klub kojim rukovodi Tod Boeli pod lupom je UEFA zbog sumnje da je prekršio finansijski fer-plej.

Otud će "Plavci" težiti da se oslobode viška igrača, a Havercov izlazni transfer naišao bi u tom smislu kao poručen po premijerligaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve