Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.06.2023.

18:08

Svi putevi vode u Saudijsku Arabiju: Ide i Benzema, čeka se Mesi!

Ništa još nije zvanično, ali postoje jaki nagoveštaji da je Francuz prihvatio neverovatan novac i da će od naredne sezone biti deo velikog projekta.

Izvor: B92

Autor:B92

Svi putevi vode u Saudijsku Arabiju: Ide i Benzema, čeka se Mesi!
Foto: Tanjug/Ap/Jose Breton

Saudijcima je silno stalo da privuku najbolje fudbalere sveta koji će istovremeno biti i promoteri Mundijala koji želi da organizuje ova država.

Sa Ronaldom su uspeli, ali ovo leto žele novi bum, žele da promene istoriju fudbala - planiraju da angažuju najboljeg među najboljima Lionela Mesija, a kako stvari stoje uspeli su da nagovore i Karima Benzemu da postane deo velike fudbalske priče koju prave.

Prema navodima brojnih medija, francuski napadač je prihvatio ponudu Al-Itihada tešku 200 miliona dolara za dve sezone.

Za sada, nema još zvanične potvrde vesti mada najveći španski mediji živo spekulišu da se "nešto veliko dešava" u ovom trenutku. AS piše da Francuz nije obavestio Florentina Pereza o svojim planovima, niti želi da preduzima dalje kroake dok najpre ne bude obavio razgovor sa moćnim predsednikom Reala.

Francuz ima ugovor sa Madriđanima do 2024. godine i u Realu veruju da će do tada imati Benzemu na raspolaganju.

Ako ipak odluči da ode, Real će osati bez još jedne ikone kluba, igrača koji je, posle Ronalda, ostavio najdublji trag u novijoj istoriji Madriđana.

"Karim Benzema je odlučio da napusti Real Madrid psoel 14 godina i 25 trofeja, uključujući pet Liga šampiona. Njegovo nasleđe je neizmerno. Neverovatan igrač i neverovatna osoba. Jedan od najboljih ikada", napisao je na svom Tviteru francuski novinar Žulen Loren, koji radi za Radio Monte Carlo, ESPN i BT Sport.

Sudeći prema onome što on zna - Benzema je otvorio novu stranicu u svojoj čudesnoj karijeri.

Imao je 200 miliona razloga za to.

Ronaldo je u Saudijskoj Arabiji, Benzema, kako stvari stoje, ide njegovim putem, a čitav fudbalski svet se sada pita samo jedno - kuda će Mesi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve