Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2023.

10:32

Ten Hag: Ovaj klub pripada Ligi šampiona, daleko smo od titule

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je povodom plasmana u Ligu šampiona, da se taj fudbalski klub vratio tamo gde pripada.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ten Hag: Ovaj klub pripada Ligi šampiona, daleko smo od titule
EPA-EFE/PETER POWELL

Međutim, dodaje da tim mora da se pojača kako bi bio konkurentan u borbi za trofeje.

Junajted je sinoć na Old Trafordu pobedio Čelsi sa 4:1 i obezbedio plasman u Ligu šampiona, kolo pre kraja Premijer lige. Ekipa se vraća u najelitnije takmičenje nakon što je ove sezone igrala u Ligi Evropa, gde je eliminisana u četvrtfinalu.

"Ovaj klub pripada Ligi šampiona. Plasman među četiri najbolje ekipe u prvenstvu je bio glavni cilj. Takmičenje je teško, ima mnogo klubova sa veoma dobrim ekipama, dobrim trenerima i velikim budžetima. Ovo je trenutno maksimum ali želimo više i ja nemam mnogo strpljenja. Mančester siti igra izvanredan fudbal, ali mi imamo još mnogo",
rekao je Ten Hag, preneo je Skaj.

Junajted će do kraja sezone imati priliku da osvoji trofej, pošto igra u finalu FA kupa protiv gradskog rivala, šampiona Mančester sitija, 3. juna na Vembliju.

"Ovo je dobra osnova da na njoj gradimo, ali standardi i zahtevi moraju da budu viši. Tokom leta moramo da radimo sa ovom ekipom, ali moramo i da se pojačamo u prelaznom roku. Želimo da se takmičimo za titulu, ali to mora da bude realno. Sada smo daleko i imamo mnogo posla, ali trebaju nam bolji igrači ako želimo da se takmičimo na najvišem nivou", naveo je Ten Hag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu